Проект за бъдещо сътрудничество между БТПП и Българска агенция за инвестиции
Секция: ИКОНОМИКА
04 Февруари 2015 11:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проект за бъдещо сътрудничество между БТПП и Българска агенция за инвестиции

/КРОСС/ Идеи за продължаване на успешното сътрудничество между Българската агенция за инвестиции и Българската търговско-прочмишлена палата обсъдиха новият изпълнителен директор на БАИ Стамен Янев и председателят на палатата Цветан Симеонов.

Договорен бе редовен обмен на информация за съвместни инициативи на Палатата и Агенцията в подкрепа на бизнеса, както и интензифициране на усилията за привличане на стратегически инвеститори в България.

Стамен Янев е новият изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, назначен със заповед на министъра на икономиката Божидар Лукарски след съгласуване с премиера Бойко Борисов.

Янев е юрист, специализирал в сферата на сливанията и придобиванията, както и в областта на инвестициите. Професионалният му път преминава през големите международни консултантски компании, сред които и българските подразделения на някои от четирите най-големи одиторски фирми в света. Стамен Янев е член на Софийската адвокатска колегия и главен асистент в Института за държавата и правото при БАН, секция по публично-правни науки.