Двойки от цял свят честват Седмицата на брака
Секция: ЛЮБОПИТНО
07 Февруари 2015 11:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Двойки от цял свят честват Седмицата на брака

/КРОСС/ От днес до 14 февруари двойки в цял свят честват Седмицата на брака. Няколкостотин двойки у нас се включиха в ежедневните предложения на Седмицата за задълбочаване на близостта и събуждане на романтиката в брака им. Мотото тази година са малките жестове един към друг. Целта е повече двойки да създадат навик да изразяват любовта си по начин, съответстващ на нуждите на другия. "Възможно е човек да се научи как да има щастлив брак, понеже това е въпрос на умения," споделя Михаела Джоргова, председател на Асоциация Общество и Ценности, координатор на Седмицата на брака у нас. Седмицата на брака е повод всяка брачна двойка да отдели време за заздравяване на брака си, както и да вземе участие в активностите които могат да бъдат намерени на сайта на инициативата.
Организации и бизнеси у нас подкрепиха семействата с атрактивни предложения за двойките, сред които безплатни консултации на съпрузи, преминаващи през семейни кризи или такива с трудности с комуникацията. Други бизнеси предлагат безплатна консултация за започване на семеен бизнес.
За първа година църкви от трите клона на християнството, както и юдаизмът, подкрепиха Седмицата на брака. Те ще се присъединят с молитва, служби и други инициативи в подкрепа на брачните двойки през тази седмица.
Здравите бракове носят огромна полза - те създават сигурност и стабилност, заедно с много радост и забавни моменти, за съпруга, съпругата и децата.
Изследванията на социалната наука за последните 30 години неопровержимо доказват, че мъжете и жените, които са в брак и продължават да са в близки взаимоотношения, живеят по-дълго, наслаждават се на по-добро здраве и са по-доволни от живота. Седмицата на брака е също време, в което съпругът и съпругата да се оценят един друг и да отделят време да научат някои нови умения, които да направят брака им по-добър.
Седмицата на брака се провежда ежегодно в над 24 страни по света, сред които Англия, Германия, Чехия, Словакия, Румъния, Италия, Белгия, САЩ, Нова Зеландия, Австралия, Холандия, Южна Африка и др. Целта и е да обедини обществените усилия за укрепване и насърчаване на брака и традиционните семейни ценности.
Инициативата се популяризира у нас от личности и организации, подкрепящи брака и семейството. В нашата страна инициатор и координатор на Седмицата на брака е гражданско сдружение "Асоциация Общество и Ценности".