Сенатор Инхоф разярен от фалшификат на украински депутати
Секция: СВЯТ
13 Февруари 2015 20:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сенатор Инхоф разярен от фалшификат на украински депутати

/КРОСС/ Сенаторът републиканец от Оклахома Джим Инхоф разказна, че изпаднал в ярост, когато разбрал, че предоставените му в Киев, а впоследствие публикувани в американски медии, снимки на руски войски в Украйна, са били фалшификати, предава РИА Новости.

Сенаторът обяснява, че е получил „разобличителните фотоси през септември от командира на батальона „Донбас” Семьон Семьонченко и други парламентаристи от Върховната рада, уточнява НТВ.

„Доказателствата” били публикувани в консервативното издание Washington Free Beacon. Читателите обаче бързо установили, че снимките са правени в други горещи точки, и то преди няколко години, пише информационният портал BuzzFeed.

Доналд Хърдър, сътрудник на сенатор Инхоф, обяснява, че преди да бъдат предадени на редакцията, снимките не били проверени в търсачката Google, а когато това било направено, се оказало, че една от тях принадлежи на агенция AP и е направена през 2008 г., по време на грузинския конфликт. След това сътрудниците от офиса на сенатара, открили, че и другите снимки, получени от Инхоф в Киев, са взети от световната мрежа.