Украинската армия „забрави“ американски снайперист в Дебалцево
Секция: СВЯТ
20 Февруари 2015 08:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Украинската армия „забрави“ американски снайперист в Дебалцево

/КРОСС/ Опълченците в Дебалцево са пленили американски снайперист, воюващ на страната на украинската армия, пише опълченецът Александър Жучковски на страницата си във Facebook, предаде телевизия „Звезда“.

„Опълченците в Дебалцево плениха американски снайперист, гражданин на САЩ. Очевидно не са успели да го евакуират от града, защото не са очаквали да го превземем толкова бързо (обикновено наемниците биват извеждани от обкръжението)“, пише Жучковски в социалната мрежа.

Според него, опълченците не са се сетили да снимат документите на пленника, за да потвърдят информацията.

„Снайпериста опълченците веднага предадоха на МГБ (Министерство на държавната сигурност на ДНР – бел. ред). Жалко, че момчетата не се сетиха да снимат американеца и документите му, но информацията ни е достоверна. Може би, по-късно от държавната сигурност на ДНР ще я потвърдят. Подобни неща трябва да бъдат показвани“, подчерта той.

По-рано в плен на опълченците се предаде и боец от батальона „Азов“ – Евгени Чуднецов, който разказа, че само в тази военна групировка има около 30 чужди наемника, като много от тях са инструктори.