Турчинов обяви начало на АТО в Харков
Секция: СВЯТ
23 Февруари 2015 13:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Турчинов обяви начало на АТО в Харков

/КРОСС/ Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Александър Турчинов обяви за началото на Антитерористична операция в град Харков, който е под контрол на Киев и се намира на 200 км от зоната на бойните действия, съобщава РИА Новости.

„Във връзка с терористичния акт на 22 февруари, в резултат на който загинаха хора, в града е регистрирано най-високо ниво на терористична заплаха, поради което е въведено начало на Антитерористична операция (АТО)", заяви Турчинов минути след мощния взрив в Харков вчера. Той съобщи, че са задържани четирима заподозрени.

Припомняме, че мощен взрив окървави патриотично шествие в източния украински град Харков. Трима души, сред които един полицай, загинаха при експлозията. Най-малко 15 души бяха ранени. Инцидентът стана в началото на Марша на солидарността, посветен на първата годишнина от кървавите събития на Майдана в Киев. По време на взрива в района е имало 500 участници.

По всичко личи, че на Киев войната в Източна Украйна не му стига, следователно се организира поредната провокация с цел да се намери повод за разпалване на нови военни действия.

Странно е, че по време на шествието е имало кой да заснеме взрива, зад кадъра се чува равномерен тон, човекът говори спокойно и най-интересното - продължава да снима. Странно е, че СБУ веднага задържа четирима заподозрени, веднага обяви виновниците - проруските активисти и харковските партизани. Странно е, че веднага след трагедията излезе Турчинов и обяви началото на Антитерористичната операция в Харков. Същата онази АТО, която отне над 50 000 животи по данни на ДНР. ВИДЕО

Същевременно, по време на шествието с европейските лидери на Площада на независимостта в Киев, по време на заупокойна молитва в памет на загиналите на Майдана миналия февруари, украинският президент забавлява европейските си гости. По всичко личи, че е в прекрасно, дори весело настроение.
Порошенко се забавлява