YotaPhone 2 с над 30 хил. продажби в Русия само за месец
Секция: Технологии
25 Февруари 2015 11:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
YotaPhone 2 с над 30 хил. продажби в Русия само за месец

/КРОСС/ Руската компания Yota Devices през декември миналата година реализира в Русия 30 хил. продажби на смартфона YotaPhone 2, съобщи пред РИА Новости представител на компанията.

Той уточни, че около 3,4 хил. устройства са продадени през мрежата на оператора Yota, 2 хил. през веригата магазини „Деликатеси стерео”, около 700 устройства – през Ozon.ru, а Wikimart и Ulmart са продали хиляда смартфона.

По данни на компанията, продажбите на първия YotaPhone са били далеч по-скромни, като два месеца след представянето му са били реализирани 12 хил. продажби.

Смартфонът YotaPhone2 бе официално презентиран на 2 декември и на същия ден започна продажбата на устройствата на yotaphone.com. В средата на декември цената на телефона в Русия се увеличи от 32,99 хил. рубли на 39,99 хил. заради това, че част от елементите на устройството са вносни. Цената на смартфона в останалите държави си остана непроменена.

Отличителна черта на “YotaPhone 2″ е сателитната двата на дисплея. Основният екран поддържа резолюция  1920×1080 пиксела и може да превръща конкретни примери във видео формат HD. Вторият екран е разположен на задния панел и е с резолюция  960 × 540 пиксела. Екранът е направен по технологията за електронни мастила “E-Ink”, но в сравнение с модела е като предишното поколение, но е увеличено качеството на изображението.

Новият телефон е уникален, защото притежава AMOLED дисплей отпред, но и e-paper екран от задната страна, който винаги работи.

yotaphone

Двата екрана на устройството наистина му позволяват да постигне интересни неща. На лицевата страна ви очаква 5 инчов AMOLED дисплей с FullHD резолюция, но по-интересната част е задната страна, където се намира e-paper (черно-бял) екран с размер 4,7 инча и резолюция от 960 x 540 пиксела. Чудите се каква е неговата цел?

ekran

Дисплеят на гърба е подходящ за четене или преглед на основната информация и уведомления, с което рязко се увеличава живота на батерията. На нашите телефони, най-големият удар върху батерията има точно екрана, така че YotaPhone може да ви позволи да сърфирате до 100 часа на задния екран.

Вътре се намира quad-core Snapdragon 800 процесор, който работи на 2,2GHz и се допълва с 2GB RAM и пространство за съхранение на данни от 32 гигабайта.

telefon

Задната камера е с резолюция от 8 мегапиксела, докато предната камера е с резолюция от 2.1 мегапиксела. Устройството работи на Android 4.4 KitKat, а цената е около 450 евро.

От 6 януари руският смартфон вече може да бъде закупен и в България.

yotaphone

amoled

chasovnik

phone