Михаил Миков: Честита Баба Марта! Нека бъдем винаги така близки, както на най-българския празник
Секция: ПОЛИТИКА
01 Март 2015 09:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Михаил Миков: Честита Баба Марта! Нека бъдем винаги така близки, както на най-българския празник

/КРОСС/ Председателят на БСП Михаил Миков поздрави всички българи за Баба Марта. В своето обръщение лидерът на социалистите пожелава здраве и щастие и призовава да запазим и в делниците близостта от празничния ден, като съхраним в отношенията си солидарността, която я прави възможна. Миков изразява своята надежда, че празникът, който е предвестник на пролетта, ще върне на всички нас, заедно, надеждата за по-добър живот.

Пълeн текст на поздрава, публикуван във Фейсбук:

Скъпи приятели,
Уважаеми сънародници,

Приемете искрен поздрав за най-българския празник, Баба Марта. Празник, който ни зарежда с позитивно настроение заради приближаващата пролет, с оптимизъм за утрешния слънчев ден, с надежда за ново начало, за възраждане и благоденствие.

Днес си разменяме пожелания за здраве, за щастие, поздравяваме се топло с близки и познати. Нека не ограничаваме тази атмосфера на близост, на съпричастност само в празничния ден, а да я запазим и в общуването си в следващите делници. Нека бъдем така усмихнати, така грижовни един към друг, така близки през цялата година.

Близостта е онова чувство, което сплотява всяка общност - семейството, рода, народа. Освен днес, можем да я изпитваме и всеки друг ден, като бъдем по-солидарни - и в хубавите моменти, и в тежките.

Да ни е Честита Баба Марта! Да ни донесе жадуваното пролетно настроение и равновесие! Да върне надеждата за по-добър живот - на всеки от нас и на всички нас, заедно!