Деян Кюранов: Второто, по-лесно нещо
Секция: Коментари
01 Март 2015 12:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деян Кюранов: Второто, по-лесно нещо

/КРОСС/ Да си оправим законодателството, а и да започнем да прилагаме действащото наказателно законодателство за държавна измяна и работа против националните интереси. Защото, наистина от днес, когато стана ясно, че Украйна е оставена сама и същото очаква и България - постъпки пренебрежими вчера, утре ще бъдат престъпни.

Днес вече е ясно, че Русия спокойно може да реши, че й е нужен един „език", протегнат до сърцето на Европа - съставен от проблемна Турция, меркантилна Гърция, комплексирана България, объркана Македония, безумна Сърбия и вироглава Унгария. Русия няма нужда дори изцяло да контролира действията на тези страни - достатъчно й е на първо време те да са готови да гледат към нея не по-малко, отколкото към „бюрократичния Брюксел". Това, което вчера би изглеждало като параноична хрумка, днес е вероятен сценарий.

Затова и хора, които довчера можеха да бъдат таксувани като по-кротки или по-буйни политически луди - от днес почват да действат като национални предатели. Независимо дали го правят от любов или за пари.

Да завършим с усмивка - невесела, но все пак усмивка - защото в сравнение с горните сериозни неща, които трябва да осъзнаем, това е почти постмодерна шега: по чисто историческо съвпадение днес на власт у нас не е правителство на БСП-ДПС-„Атака". Ако беше, щеше да си е чиста постмодерна гавра с България. Защото не е - да се усмихнем. А, и отсега, край на постмодернизма в политиката - той, разбира се, не работи, когато на дневен ред е национално самоспасение. То е.

 

Деян Кюранов

„Украйна – изоставена. Какво да прави България?”

„Дневник"