12 деца се натровиха с храна
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Март 2015 18:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
12 деца се натровиха с храна

/КРОСС/ 12 деца с умствена изостаналост в Асеновград се натровиха с храна. Те са откарани с линейки до спешното отделение на детската клиника в Пловдив, а по-късно са били транспортирани в Инфекциозна болница. Децата са на системи, като едно от тях е в по-тежко състояние, но животът му е вън от опасност. По предварителна информация децата са консумирали риба и мляко, съобщава TrafficNews.bg.
Всичко започва през изминалата нощ, когато едно от настанените деца вдига висока температура. В началото никой от персонала не се усъмнил, че може да е реакция, вследствие на приетата снощи храна. По-късно обаче 12 деца получават симптоми на натравяне.
„В малките часове всички настанени тук получават еднаква симптоматика - болки в корема и отделяне. Те не могат да кажат какво им е и как се чувстват. Бяха транспортирани до отделение в Пловдив, за да им направят изследване и да се установи каква е причината", разказа Манол Манолов - директор на Център за настаняване от семеен тип-Асеновград.
Оказва, че вчера децата са консумирали рибена чорба, боб и крем с мляко. От центъра отказват да съобщят името на фирмата, доставяла храната.
От лечебното заведение съобщиха, че само едно от децата е в по-тежко състояние, но скоро ще бъде стабилизирано. Повечето от малките пациенти са без родители. Децата ще останат в болница за наблюдение.