Ето го прототипът на Infiniti QX30
Секция: Автомобили
03 Март 2015 10:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ето го прототипът на Infiniti QX30

/КРОСС/ Компактният луксозен кросоувър потегли към своето пазарно бъдеще от едно твърде символично място - „Сградата на движещите сили" (Bâtiment des Forces motrices), разположена в самото начало на река Рона, която се излива от Женевското езеро. През 19-и век тази сграда е приютила едно от великите инженерни постижения за епохата си, а днес е превърната в зала за спектакли. Именно там бе показан предпремиерно и прототипът на QX30, който до края на годината вече ще е започнал и реалния си пазарен живот. Официалният дебют ще е утре на автосалона в Женева. Той ще се произвежда в завод в Съндърланд (Великобритания) и, заедно с компактния Q30, се очаква да увеличи неколкократно продажбите на Infiniti на Стария континент. В съответствие с последните тенденции при премиум компактните модели се залага повече на блясъка и изискаността на дизайна, на качеството на изпълнение, на рафинираността на реакциите и пътното поведение, отколкото на грубата мощност, бе изтъкнато при представянето.

Силуетът съчетава флуидността на купе с излъчване на сила, необходима на кросоувър. Пътният просвет е 192 мм, дължината е 4430 мм, широчината 181 см, а височината 1520 мм.
Със своята осанка и излъчване, вие можете от пръв поглед да усетите, че QX30 Concept може както да се носи като пеперуда, така и да жили като пчела, той е гъвкав и бърз като пантера, ние го сравняваме и с планински лъв - силен и мускулест, подчерта шеф-дизайнерът на Infiniti Алфонсо Абазия.

Що се отнася до конструкцията, тя е алуминиева, с двулитров бензинов двигател, предаващ тягата към 4-те колела чрез 7-степенна автоматична скоростна кутия. Разбира се, техническите спецификации ще бъдат доста обогатени в гамата на пазарния модел, пише topgear.bg.