Стотици на опашка пред новооткрития музей "Баба Тонка"
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Март 2015 14:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стотици на опашка пред новооткрития музей "Баба Тонка"

Русе /КРОСС/ Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова, Свилен Иванов, както и техният колега от коалиция "Патриотичен фронт" Искрен Веселинов участваха в откриването на обновената къща - музей „Баба Тонка" в Русе по обед. Стотици се събраха на бул. „Придунавски", за да станат свидетели на историческото събитие, се състоя пред паметника на великата българка. Там бяха положени венци и цветя.
Сред официалните лица бяха още представители на Генералното консулство на Руската федерация в Русе, областният управител Стефко Бурджиев, зам. - областните управители, председателят на Общински съвет - Русе засл. проф. Васил Пенчев, общински съветници, кметът на Община Русе Пламен Стоилов и неговите заместници и др. В словото си кметът на Община Русе изрази искрената си радост и гордост от добавянето на още една перла в музейния ансамбъл на Русе, който привлича ежегодно хиляди туристи от страната и чужбина. Чуйте какво сподели той преди да пререже лентата заедно с директора на Регионалния исторически музей - Русе доц. д-р Николай Ненов.
Русенският митрополит Наум, в съслужение със свещеници от Русенската Света митрополия, отслужи празничен молебен в чест наоткриването. По традиция, в церемонията взе Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев.
Музеят бе отворен за посещение след основна реконструкция на сградата - един от националните символи и място за отдаване на почит към делото на фамилия Обретенови и българските революционери от хиляди наши сънародници. Община Русе инвестира в проекта и обновяването, което трая близо 2 години. Музеят отвори врати отново за първи път от четвърт век.

В момента пред сградата има опашка от стотици, желаещи да я разгледат русенци и гости на града, съобщава ruseinfo.net.

Снимка: ruseinfo.net.