Каварна отбеляза националния празник
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Март 2015 14:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Каварна отбеляза националния празник

Каварна /КРОСС/ Община Каварна отбеляза 137-години от Освобождението на България с общоградско честване. Венци бяха поднесени пред Мемориала на руските воини „Костница" от кмета на община Каварна, председателя на Общински съвет, Исторически музей, културни институции, училища, детски градини, политически партии.
С едноминутно мълчание и поклон каварненци почетоха паметта на загиналите за свободата на България и поднесоха цветя на признателност.

В програмата участие взеха деца от Вокална академия „Каварна".
Трети март е денят на подписването на Санстефанския мирен договор през 1878 г. От 1396 до 1878 година България е била част от Османската империя. По силата на договора, България се превръща в най-голямата държава на Балканите. В нейните граници влизат Южна Тракия (до Бяло море), цялата територия на Македония на югозапад и Добруджа на североизток. В западната част на страната е включена източната част на днешна Сърбия. На този ден се вдига националното знаме и се поставят венци, в паметта на българите, загинали в борбата за освобождението на отечеството.