500 трибагреника раздадоха млади азбукари във Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Март 2015 15:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
500 трибагреника раздадоха млади азбукари във Варна

Варна /КРОСС/ 500 национални трибагреника раздадоха днес по повод националния празник - 3 март младежи от градската организация на ПП АБВ във Варна. В кварталите "Виница", "Младост" и "Левски", млади азбукари напомниха на съгражданите си, че без национално самосъзнание и самочувствие сме обречени като нация. Инициативата е опит да се постави акцент върху националните ценности и традиции, да се възроди любовта на младите хора към отечеството и да се провокира интереса им към българската история.
По време на днешната си акция, младежите от ПП АБВ с изненада установяват, че над 30% от варненските млади хора, на които са подарили флаг, не знаят че мирният договор, с който България получава своята свобода и независимост, е подписан в града Сан Стефано.
Паралелно с акцията на младите азбукари, Градският съвет на ПП АБВ във Варна се включи в общоградското честване на националния празник. „Ние сме българи и не сме безразлични към факта, че преди 137 години от пепелищата на Априлското въстание, от героизма на българското опълчение, от саможертвата на братята - руси, украинци, румънци, финландци, след 520 годишно иго, възкръсва Българската държава! На картата на Европа, напук на Великите сили, се появява Българското княжество! Ние - от партия АБВ не се срамим да се зовем българи, затова и бяхме там - на площада, когато под звуците на химна се издигна българският трибагреник, на паметника на граф Игнатиев, на Мемориалния паметник на украинските войни, на паметника на загиналите руски войни в Морската градина", коментира градският лидер на партията доц. д-р Миглена Темелкова.