Renault KADJAR разтърсва установеното мислене
Секция: Автомобили
04 Март 2015 08:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Renault KADJAR разтърсва установеното мислене

/КРОСС/Renault KADJAR бе показан на 2 февруари, но завесата ще бъде вдигната напълно по време на Автомобилен салон Женева 2015.

Швейцарското изложение предлага първото детайлно представяне на интериора на KADJAR и представя специфичните X-Mod и Bose® версии на модела. KADJAR изпъква и като особено икономичен кросоувър с наличието на две дизелови версии с CO2 емисии от 99 г/км , които са сред най-ниските в сегмента.

Tози компактен кросоувър разтърсва установеното мислене с нов, иновативен подход към сегмента, като добавя и атрактивен дизайн.

С KADJAR, Renault разширява кросоувър гамата си с модел от С сегмента, който се позиционира между Captur и Koleos. KADJAR е готов да помогне на Renault да постигне амбициозните си цели за международен ръст на продажбите.

През 2016 KADJAR ще бъде първият модел на Renault, който ще се произвежда в Китай - водещият автомобилен пазар в света, където през 2014 общите продажби надхвърлиха 22 млн. автомобила, 26% от които са кросоувъри.

Изграден върху общата Renault-Nissan CMF C/D платформа, KADJAR се възползва от опита на Алианса в сферата на кросоувърите.

Плаващите, атлетични линии на KADJAR маркират свеж подход в дизайна на кросоувърите, докато спортният и изискан интериор е изработен перфектно чрез използването на висококачествени материали.
Екипиран с качествено и модерно оборудване, KADJAR гарантира модерни функции за свързаност чрез R-Link 2 и спокойствие, благодарение на най-новите системи за сигурност и подпомагане на водача.

Наличен с 4x2 или 4x4 трансмисия, KADJAR кани шофьорите да избягат от тълпата, докато компактните му размери (4,45 м дължина x 1,84 м широчина) го правят идеално маневрен за използване и в населени места.
Задвижван от широка гама Energy двигатели, KADJAR комбинира удоволствието от шофирането с нисък разход на гориво.

KADJAR ще влезе в продажба в началото на лятото в Европа, както и в редица държави от Африка и Средиземноморския басейн.

На щанда на Renault в Женева ще бъде изложен и новия R 240 електрически мотор, който гарантира на ZOE удължен пробег, плюс новия Espace, който скоро ще излезе на пазара, и последната лимитирана серия на модел на Renault Sport, Clio R.S. 220 EDC Trophy.