LG показва широка гама от иновации при мобилните технологии на MWC 2015
Секция: Технологии
04 Март 2015 10:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG показва широка гама от иновации при мобилните технологии на MWC 2015

/КРОСС/ В рамките на тазгодишния конгрес за мобилни технологии Mobile World Congress (MWC), който се откри в понеделник в Барселона, LG Electronics (LG) показва разнообразна колекция от иновации включително интригуващия G Flex2, премиум преносими устройства и нова гама от смартфони от среден клас. Тези нови продукти ще бъдат показани в рамките на четири обособени зони, които представят стратегията на LG за следващата година под мотото „Иновации за по-добър живот".

Зона G Flex2: преосмисляне на извивката
G Flex2 е смартфонът от най-висок клас на LG, създаден с извит дисплей. Той е едновременно ергономичен и естетичен. 5,5-инчовият Full HD дисплей гарантира ясни и реалистични изображения и така подсилва вълнуващото преживяване на потребителите с този смартфон. Мощната производителност и интуитивните UX функции са перфектният завършек на този смартфон, който подчертава лидерската позиция LG, както при дизайна, така и при технологиите.

Зона с решения за масовия пазар: премиум решения на изгодна цена
LG ще покаже за първи път новата си гама от смартфони от среден клас, които са създадени да предоставят ползите и функционалността на премиум устройствата на по-широк кръг от потребители. Всички четири модела - Magna, Spirit, Leon и Joy - пренасят премиум дизайна, тъч дисплея и UX функциите на G серията, като например Gesture Shot и Glance View. Четирите устройства ще се предлагат както в LTE, така и в 3G версии за перфектен баланс между стил и функция.

Зона за преносими устройства: идеална хармония между мода и технологии
LG показва преносимите си устройства в стил смарт часовник за първи път на MWC 2015. С класически и космополитен дизайн, LG Watch Urbane въплъщава красотата на класическия часовник. LG Watch Urbane LTE е първият в света смарт часовник, който предлага LTE и NFC функции. Това уникално устройство може да осъществява VoLTE обаждания или да получава и изпраща данни, без да се свързва към смартфон. LG Watch Urbane LTE може да работи и като уоки-токи благодарение на функцията push-to-talk (PPT), като така свързва няколко души едновременно. А с NFC функцията си, LG Watch Urbane LTE може да осъществява мобилни разплащания и да се свързва със смарт автомобили.

Зона за IoT услуги: центърът на мобилния ни живот
По данни от корейския институт на електроника (KETI), компанията LG Electronics е подала 139 патента в областта на IoT, което е повече от всяка друга корейска компания и четвърто в света постижение. По време на MWC LG ще демонстрира експертизата си в зоната за IoT услуги. В сътрудничество с дъщерната си телеком компания LG U+, LG ще покаже как G Flex2 може да управлява дистанционно домакински уреди и електронни устройства в дома. С помощта на G Flex2 потребителите могат да наблюдават домовете си чрез камери със затворен кръг, когато пътуват и да получават уведомления чрез съобщение на смартфона, ако има проникване в дома. Клиентите могат да използват и домашната мрежа, за да комуникират чрез видео чат с членове на семейството си, които се намират в различни части на дома.

Освен това, LG и Audi ще демонстрират как IoT може да направи шофирането по-удобно с помощта на часовника LG Watch Urbane LTE. Посредством NFC функцията, шофьорите могат да заключват и отключват автомобилите си и да запалят двигателя чрез часовника. В бъдеще часовника на LG ще може да изчислява и оставащото разстояние до крайната цел, да предоставя напътствия до паркираната кола, както и да активира настройките за климатика, докато потребителя е извън автомобила.

„Вълнуваме се относно тазгодишния конгрес MWC, където представяме гама от 170 продукта, представящи разнообразните технологични интереси на LG. От смартфони до преносими устройства и Интернет на нещата, ние се чувстваме уверени в способността си, не само да участваме, но и да водим. Присъствието ни тук на Mobile World Congress ще покаже точно това", каза Джуно Чо, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company.

Щандът на LG на MWC 2015 се намира в зала 3 на Fira Gran Via.

 

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен новатор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 82 000 души в 119 представителства по целия свят. С продажби за 2013 г. на стойност 53,10 милиарда долара (58,14 трилиона корейски вона), LG се състои от четири бизнес подразделения - Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution и Vehicle Components - и е един водещите световни производители на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, миялни машини и хладилници. LG Electronics е ENERGY STAR партньор на 2014 г. 


Компанията LG Electronics Mobile Communications е новатор и лидер в глобалната индустрия за мобилни и носими технологии. LG постоянно разработва високо конкурентни технологии в областта на дисплея, батериите, оптиката на камерите и LTE технологиите. LG създава телефони и носими устройства, които отговарят на начина на живот на широк спектър хора от целия свят. LG подобрява потребителското преживяване на мобилни устройства като внедрява уникални и сложни дизайн концепции и интуитивни UX функции. Същевременно компанията се стреми да поведе потребителите към ерата на конвергенцията, като максимизира свързаността между смартфони, таблети, носими устройства и широк спектър от домашни и преносими продукти.