Легло във ВИП стая в Майчин дом пропадна заедно с родилката
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Март 2015 21:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Легло във ВИП стая в Майчин дом пропадна заедно с родилката

София /КРОСС/ Легло във ВИП стая на Майчин дом пропадна заедно с родилката. Пациентката не е пострадала.
Точно преди седмица Сирма Бонева постъпва в Майчин дом, за да роди второто си дете. С партньора й си плащат, за да може жената да е в самостоятелна ВИП стая. „Креватът, в който ме сложиха за 60 лв., води се ВИП, имаше един матрак, на който му стърчат пружините. Просто като дръпнеш чаршафа и отдолу са пружини. Аз ги помолих да ме преместят", разказа родилката.
Жената е преместена в друга стая. Там привидно всичко изглежда наред. И така до събота, когато... леглото я изоставя. Както си седях на кревата, току-що бях накърмила бебето и то лежи. Креватът заедно с мен падна на земята. Просто подматрачната рамка се срива на земята. И това, което си казах, беше „Добре, че ми е трети ден след операция", обясни Сирма Бонева.
Тя се отървава само с уплаха. Местят я отново. За нощувка в платена стая семейството брои между 60 и 70 лв. според комфорта вътре. Именно в по-скъпата стая леглото се чупи. „Просто в такъв хотел за 70 лв., мисля, че това са квартири за по 15 лв., не повече", оценява родилката.
Семейството е решило да не подава жалба. Нямат мотиви. От Майчин дом пък увериха в писмо до bTV, че „така описан случай с пропадане на пациентка няма". Няма също и постъпила жалба. Признават обаче, че пациетката се е оплакала от леглото и че е била преместнета.
„Мивката в банята беше запушена, мазилката от тавана в банята виси, мухъл по стените и падащи легла", обобщава ВИП условията партньорът на Сирма Стефан Режев.
Инцидент като този не е изключение. През лятото на 2012 г. в столичната Първа АГ-болница паднала от тавана мазилка, в болнична ВИП стая по случайност не рани новородено и майка му. Тогава директорът беше уволнен, а година и половина по-късно бащата осъди болницата.