Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
05 Март 2015 08:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/*** 

София.
Държавният глава Росен Плевнелиев ще проведе консултации с представители на ДПС и „БСП лява България".

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе редовно заседание на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 10.00 до 12.30 часа в Представителството на Европейската комисия в България, ще се състои форум на тема „Словото - път към Другия", организаран от Българския Червен кръст и Държавната агенция за бежанците при МС с подкрепата на Представителството на Върховния комисариат за бежанците на ООН в България. Въвъ форумът ще вземе участие вицепремиерът Меглена Кунева, председателят на БЧК Христо Григоров, ръководителят на представителството на ЕК в България Огнян Златев и други.
***
София.
От 10.00 до 16.00 часа в зала 5 на сградата на Столична община ще се състои конференция на тема „Спортът в свободното време и развитие на градската инфраструктура".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция по проект „Подобряване на ефективността и оптимизиране на структурата на администрацията на МВнР"


***
София.
От 11.00 часа в Аулата на Нов български университет доц. д-р Пламен Бочков ще връчи Годишните награди на Ректора и дипломите на завършили студенти.

***
София.
От 11.00 часа в конферентна зала на МБАЛ „Токуда Болница София" ще се състои брифинг, , в който ще участва проф. Хайнц Щромер, един от най-изтъкнатите ин витро специалисти в Европа и основател на Виена Ин витро Център в България.

***
София.
От 11.00 часа в пресклуба на зала „Универсиада" ще се състои първата пресконференция преди Мача на звездите.

***
София.
От 12.00 часа в Археологическия музей ще стартира Националната кампания „България в Шенген. Време е!"

***
София.
От 12.00 часа в сградата на театъра - НДК, вход „Пасажа" ще се проведе пресконференция, на която „Нов Театър НДК" ще представи подробности около предстоящото си откриване на 9 март.

***
София.
От 14.30 часа до 16.00 часа в „Дома на Европа". Институтът за пазарна икономика (ИПИ) организира дискусия, която касае икономическото и социално значение и възможности за развитие на „БДЖ - Товарни превози" ЕООД.

***
София.
От 14.30 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще се състои Кръгла маса на тема „Хепатитът: скрита епидемия или решим проблем?", в която ще вземе участие евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев.

***
София.
От 13.00 часа в залата „Голям колегиум" в сградата на БАН ще се състои пресконференция във връзка с разработване План за управление на Природен парк Витоша.

***
София.
От 13.30 часа на бул. „Михай Еминеску" 5 ще бъде открит Информационен център „София - европейска столица на спорта 2018 година". На откриването ще присъстват кмета на София Йорданка Фандъкова, председателя на СОС Елен Герджиков, евродепутатите Джема Грозданова и Андрей Ковачев и нашия гост - председателя на ACES Europe г-н Франческо Лупатели.

***
София.
В 15.30 часа в парк-хотел „Москва", Зимна градина ще се състои честване на 25-тата годишнина от създаването на Федерацията на синдикатите в здравеопазването (ФСЗ) - КНСБ.

***
София.
От 16.00 часа в сградата на ул. „Никола Габровски" 30 ще се състои пресконференция относно годишния отчет-анализ на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

***
София.
От 16.30 часа в сградата на Български червен кръст ще се състои отчетната сесия на общото събрание на столичната организация на БЧК.

***
София.
От 18.00 часа в ресторант „Рубаят" в сградата на Националния дворец на културата ще бъдат връчени наградите „Златна мартеница". Организатор на събитието е Съюз „Произведено в България".

***
София.
От 18.00 часа в Галерия на СБХ ще бъде открита изложба по случай 130 години от рождението на Ангел Спасов /1884 - 1974/.

***
София.
От 19.00 часа в Камерна зала „България" ще се състои концерт на Софийската филхармония и Ансамбъл Musica Nova Sofia с диригент Драгомир Йосифов под надслов „De Profundis/ 10 години след Лазар Николов", посветен на паметта на яркия български композитор.

***
Бяла Слатина.
От 10.30 часа в ЦНСТ ще се състои официална церемония по проект „Като в свой дом" по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Да не изоставяме нито едно дете" - Компонент 2: Разкриване на социални услуги в общността по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2007 - 2013 г.
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в града ще се състои среща на граждани с общинския съветник Марица Гърдева.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа в зала 302 на Община Велико Търново на пресконференция Държавна опера Бургас ще представи суперпродукцията си "Атила", с която ще гостува в ДКС "Васил Левски" на 31 март.

***
Видин.
В 09.00 часа в спортна зала „Фестивална" ще се проведе Осмомартенски футболен турнир за девойки. Закриването и награждаването са предвидени за 14.00 часа.

***
Казанлък.
От 17.30 часа в залата на Културно-информационния център ще се състои изложба със заглавие „Женско начало".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 1 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу подсъдимите Румен Д. и Георги Б.. Срещу тях е повдигнато обвинение по чл. 304б ал.2 и ал.1 от НК.

***
Пловдив.
От 09.30 до 12.30 часа, в Палата 6 на Международен панаир - Пловдив холандски компании ще участват в семинар „Оранжерийното производство в България използва холандския опит", организиран от Посолството на Нидерландия.

***
Пловдив.
ОТ 10.30 часа в зала 5 на Пловдивски окръжен съд ще се гледа делото срещу подсъдимия Робертино Т., на когото е повдигнато обвинение по чл.252 ал.2 от НК.

***
Русе.
От 13.30 часа в Зала 1 на Областната администрация ще се проведе извънредно заседание на Постоянно действащата междуведомствена областна епизоотична комисия във връзка с регистрирани 14 случай на туларемия в страната от началото на 2015 и необходимостта от предприемане мерки за опазване здравето на хората и животните.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция на организаторите на Европейското отборно първенство по лека атлетика - Втора лига, което ще се проведе на 21 и 22 юни на стадион „Берое". Ще участват кметът на Стара Загора Живко Тодоров и президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов.

***
Стара Загора.
От 12.00 часа в Регионален пресклуб на БТА - Стара Загора, кметът на Община Опан Минчо Чавдаров ще даде пресконференция.

***
Шумен.
От 13.00 часа в Регионален пресклуб на БТА-Шумен ще се проведе пресконференция на изпълнителния директор на „Топлофикация - Шумен" Димитър Димитров.