ДПС няма да подкрепи Бъчварова за вътрешен министър
Секция: ПОЛИТИКА
05 Март 2015 13:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ДПС няма да подкрепи Бъчварова за вътрешен министър

/КРОСС/ДПС ще гласува против персоналните промени в кабинета. ДПС ще се държи точно като опозиция и няма как да подкрепи, каквито и да са структурни промени.

Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в коментар на предложението на премиера Бойко Борисов Румяна Бъчварова да оглави вътрешното министерство.

Местан посочи, че право на министър-председателя е да приема оставка и да номинира други, а самият той се надява с днешното решение на Борисов да смени Вучков с Бъчварова и да поиска оставките на Лазаров и Писанчев ще спрат спекулациите за задкулисно партньорство между ГЕРБ и ДПС.

Днешното решение на Бойко Борисов да номинира Румяна Бъчварова и наред с това да поиска оставки на главен секретар и председател на ДАНС, снемат всякакви внушение за каквото и да е задкулисие в отношенията Борисов-ДПС. Подобно задкулисие има само в главите на анализаторите, заяви Местан.

Лидерът на ДПС коментира новините от парламента на брифинг след срещата му с президента Росен Плевнелиев, която е част от политическите консултации на държавния глава с парламентарно представените политически сили.

Местан заяви, че формулата на управлението генерира нестабилност, поради което не може да бъде управление на реформите.

Уверихме президента, че ДПС ще играе ролята на непримирима и на моменти агресивна опозиция против участието на ксенофобски елемент в управлението на страната, категоричен бе Местан. Председателят на ДПС заяви още, че партията му ще бъде опора при защитата на стратегическия национален интерес и развитието на страната като европейска държава. Като такива мерки той посочи плоския данък, емитирането на външен дълг и съдебната реформа.

На "Дондуков" 2 консултациите продължават с "БСП - лява България".

БСП ще изпрати на консултациите при президента, които трябва да започнат в 14 часа, само тримата секретари на парламентарната група на партията Кристиян Вигенин, Чавдар Георгиев и Жельо Бойчев.

Досега на консултациите при президента партиите се явяваха с ръководствата си. "Това което се обсъжда там не са най-важните теми от дневния ред на страната. Такива са въпроса за дълга и санкциите срещу Русия, обясниха решението си от ръководството на БСП.