Шарков: Директорът на болница "Св. Анна" засега не е сменен
Секция: Здраве
05 Март 2015 16:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шарков: Директорът на болница "Св. Анна" засега не е сменен

София /КРОСС/ Директорът на болница "Света Анна" в София засега не е сменен, обяви заместник здравният министър д-р Ваньо Шарков след заседание на Надзорния съвет на Касата.
Директорът на Окръжна болница не може да бъде сменен с еднократен акт на министъра, защото трябва да се проведе Общо събрание, такива са законите на страната. То се свиква и има едномесечен срок, в който се провежда, посочи той.
Преди дни министърът на здравеопазването съобщи, че три големи болници в страната са държали значителна част от средствата си в КТБ.
По данни на министерството освен болница "Света Анна" и от "Света Марина" във Варна са държали над 25 на сто от средствата си в тази банка.
За третата оповестена болница - "Свети Георги" в Пловдив - е установено, че е държала много малък процент от капитала си в КТБ.
Заместник здравният министър д-р Бойко Пенков съобщи, че още седем болници и в момента държат повече от 25 на сто от капитала си в определени банки.
Пак сме отправили писмени покани към директорите, които в различни банки, много имат, по-голям от 25 процента влог. Ние сме ги подканили отново да изпълнят указанията на министерство на финансите. Всеки месец ги следим, дават отчет къде си държат парите и колко са там вътре, и като видим нещо, което нарушава правилата, веднага ги предупреждаваме да бъде коригирано, коментира Пенков, цитиран от БНР.