Нова измама в нета: "Разбиват" парола за "Фейсбук"!
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Март 2015 18:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова измама в нета: "Разбиват" парола за "Фейсбук"!

София /КРОСС/ Предложение за разбиване паролата на фейсбук се разпространява в интернет, сигнализира читателка на petel.bg. Тя е получила е-мейл, който я е притеснил.


След проба веднага е върнат отговор: "Заявката е приета успешно, ако сте въвели всичко правилно, изпратете SMS на номер 1985 с текст BUYPASS и до няколко минути ще получите на SMS данните за вход на дадения профил".
Естествено, това е поредната измама, тъй като след изпратения смс на номер 1985 не ни предоставиха никакви данни за паролата на желания фейсбук профил. Този номер се използва и за други услуги, дори и за горещи секс предложения. Цената на SMS-a е 6 лв. и единственото, което ще получите, ако решите да разследвате половинката си е по-голяма сметка за телефон. Освен парите, които ще загубите е твърде рисковано, защото изпращате лични данни на вас и вашия познат, а не се знае какво могат да направят с тях. Може би, малко хора ще се хванат, но ако сте от тях е добре веднага да си смените пощата и паролата на фейсбук профила.