Експерти: Аржентинският прокурор Алберто Нисман е убит
Секция: СВЯТ
05 Март 2015 21:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Експерти: Аржентинският прокурор Алберто Нисман е убит

/КРОСС/ Независими експерти по съдебна медицина смятат, че прокурорът Алберто Нисман, който обвини президента на Аржентина, не се е самоубил, а е бил убит. Това заяви бившата му съпруга Сандра Салгадо, която се е допитала до прибягват до частни специалисти.
По думите й „насилствената смърт предполага три хипотези: злополука, самоубийство и убийство". Тя подчерта, че независимите експерти "изключват първите две хипотези", "ние само можем да заключим, че Алберто е станал жертва на убийство". Бившата съпруга на покойния прокурор и съдия от самото начало не вярва, че той доброволно си е отишъл от този свят, което я накарало да наеме частни специалисти.
Припомняме, че Алберто Нисман беше намерен мъртъв часове преди да се яви в парламента, за да представи подробно тезата си. Той обвинява Фернандес де Кирхнер, че се е съгласила да предпази ирански служители от подвеждане под отговорност за бомбения атентат в еврейския културен център в Буенос Айрес, извършен през 1994 г. От намерения документ става ясно, че Нисман е обмислял да поиска също така ареста на аржентинския външен министър Ектор Тимерман.