Кр. Каракачанов: Не сме пръстчета за гласуване
Секция: ПОЛИТИКА
06 Март 2015 09:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кр. Каракачанов: Не сме пръстчета за гласуване

/КРОСС/ Фактът, че предложената за нов министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова не е човек от системата, не е проблем. По-важното е дали даденият човек има желание да работи и да взема трудните решения, изисквани на съответния пост, каза съпредседателят на „Патриотичен фронт" Красимир Каракачанов в интервю за BTV.

Той добави, че партията му ще подкрепи нейната кандидатура, но все пак изрази недоволство, че за пореден път на него и съпартийци му се спуска решение в последния момент, без да е обсъдено с тях и се очаква те веднага да го подкрепят. Да си имаме все пак уважението, отбеляза Каракачанов.

Изказването на Бойко Борисов, че не сме присъствали редовно в залата на парламента, беше некоректно към ПФ. Дори в дните за парламентарен контрол сме били в почти пълен състав, заяви Каракачанов. Трябва да се отбележи обаче, че имаше някои важни гласувания, при които сме гласували против, защото ние не сме пръстчета за гласуване и когато някой ни спуска решения в 12 без 5, веднага да ги одобряваме вкупом. Не ГЕРБ са ни избрали за депутати в Народно събрание, а нашите избиратели, и ние имаме отговорност първо към тях, заяви Красимир Каракачанов.

Предишния министър на вътрешните работи беше диалогичен човек, имаше добър диалог с всички, включително и с членовете на вътрешната комисия в Народно събрание. Тъй като в страната продължават да са актуални въпросите за справянето с битовата престъпност и въпроси, свързани с националната сигурност, се надявам новата министърка също да се прояви като диалогичен човек и нещата, записани в общата управленска програма, под която ние сме се подписали, в частта за вътрешната сигурност, да продължат да се осъществяват.

Вчера от „Патриотичен фронт" обявиха, че ще подкрепят новоназначението.