„Сдружение Азбукари“ изненадаха мед. сестрите от Александровска болница
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Март 2015 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Сдружение Азбукари“ изненадаха мед. сестрите от Александровска болница

/КРОСС/ Медицинските сестри в Александровска болница бяха зарадвани от „Сдружение Азбукари" и приятели по нестандартен начин със специална музикална програма, изообилие от подаръци и весели моменти, провокирани от обичания от всички актьор Славчо Пеев. Събитието се състоя в Клиниката по нервни болести към Университетската болница. Представителите на нежния пол изказаха очарованието си от празничната атмосфера и благодариха на дарителите за изненадите, подсигурени от бизнеса. Медицинските сестри споделиха, че близо 25 години никой не е организирал лично за тях такава специална, приятна инициатива. Здравните работници получиха подаръци за предстоящия женски празник, подсигурени от партньорите и приятелите на Азбукарите - Лактима ЕАД, издателство „Еднорог", Пиер Фабр Дермо-Козметик България, Кока-Кола България, детски кухни Българче, десерти Баси Долчи и Общобългарския комитет „Васил Левски". „Днес направихме чудесен празник с перфектната организация на Азбукари и техния всеотдаен екип за сестрите на Александровска болница. Служителите ни освен професионалисти са достатъчно красиви, усмихнати и дават много добри и качествени здравни грижи. Обществото трябва да разбере, че тяхната професия е хуманна и отношението на хората към тях трябва да бъде по-отговорно и да има дълбоко уважение към тази професия, за да могат медицинските сестри да остават в България", сподели главната сестра на болницата Магдалена Нинова.
Изпълнителният директор на Александровска болница доцент Костадин Ангелов приветства инициативата с настроение и заяви: „Искам да поднеса извиненията си, че не се случват всички неща, които имам в главата си като идеи. Искам да Ви споделя, че целият екип работи, за да ги осъществи. Уверявам Ви, че всичко, което правим, е в интерес на болницата", каза Ангелов. „Пожелавам Ви весел празник и на 9-ти, когато е първият работен ден, да закъснеете, заради приятните емоции от предната вечер".

„Искаме да засвидетелстваме уважение към жените на България, работещи в здравната система. Радваме се, че Ви има и се надявам да виждам все повече усмихнати дами сред Вас. Вие заслужавате голямо уважение и признателност, Вашият труд е отговорен, работите самоотвержено и работата Ви е изпълнена със саможертва в името на доброто за хората, заяви Цвета Кирилова, председател на "Сдружение Азбукари". Тя прочете посланието на Добромир Йорданов към българските жени, публикувано в социалната мрежа - „Уважавам отрудената българска жена, защото колкото и грижи да има, колкото и за малко пари да работи, тя стиска зъби. Винаги е изключително красива, децата й са спретнати и облечени. Силата, с която българската жена понася тегобите на живота, може да се прочете по очите и по уморения и поглед. Нейният инстинкт за оцеляване е по - силен от всичко друго. Тя е борбена и незлоблива и винаги обича мъжа си. Българската жена е най-хубавото нещо, което може да се случи на един български мъж".
Медицинските сестри в Александровска болница бяха поздравени и от г-н Петър Христов, основател и председател на Съвета на директорите на PMG Holding. "Вашата професия е изключително благородна и човеколюбива, изисква много високо ниво на отговорност и усърдие. Пожелаваме Ви щастлив празник и да получите признание от всички ваши близки. Да се чувствате специални, обичани и щастливи", отправи своя поздрав собственикът на „Лактима" Петър Христов.
Гласовитата певица Галияна Арсова и DJ Петьо Сталев провокираха сестрите да изпеят заедно няколко обичани песни. Те получиха много аплодисменти.
Специалната инициатива на „Сдружение Азбукари" и приятели иска да покаже, че отношението ни към здравните работници и най - вече към дамите в здравната система трябва да е уважително, защото в ежедневието си, но и в службата си, те са истински бойци. Събитието бе оценено с много усмивки и положителни коментари. С поредната инициатива днес „Сдружение Азбукари" прави още една крачка към мотивирането на обществото и бизнеса да подпомагат различни социални каузи. От екипа напомнят, че в момента активно работят по два нови образователни проекта. Единият от тях е „Креативни мислители". Азбукарите предвиждат да преобразят една училищна стая в привлекателна и уютна среда за обучение с нестандартни занимания, предоставящи нови знания. Другият важен проект е образователната игра „Букварино", която съвсем скоро ще бъде представена. „Букварино" ще развива логическото мислене на малки и големи под формата на забавни игри, където ключ към знанието са бележитите личности от българската история. Всеки, който иска да подкрепи проектите на „Сдружение Азбукари", може да се свърже с организацията чрез сайта www.azbukari.org.