Петков: Стартираме процедура за пряк избор на председател
Секция: ПОЛИТИКА
06 Март 2015 18:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петков: Стартираме процедура за пряк избор на председател

София /КРОСС/ От утре стартираме процедура за пряк избор на председател. Това каза пред БНТ зам.-председателят на АБВ Румен Петков. Решихме изборът да бъде проведен на 25 април и целият този цикъл да приключим с национална работна пресконференция на 26 април. За нас е много важно да покажем на нашите избиратели, че за нас тяхната оценка е много важна.
На въпрос дали има конкуренция между него и Първанов, Петков каза, че самият той е заявил, че се надява да има сериозна политическа конкуренция, която да даде възможност за дебат. На въпрос дали ще участва в конкуренция с Георги Първанов, Петков отговори отрицателно.
"Ние много сериозно предупреждаваме, че този начин на работа не може да донесе ефективност в управлението. Имаме липса на диалог по сериозни политически въпроси, липса на разговор по отношение на ключови сектори", каза още той по въпроса за коалицията с ГЕРБ. "Не може за ключови въпроси парламентът като цяло, партиите да научават след последния момент", категоричен бе Петков.
Запитан дали в момента има криза в сектор "Сигурност", Петков отговори положително.
„Има криза и тази криза е видима. Как да обясним на българския гражданин, че приемаме оставката, след което правим точно това, за което той е настоявал - искаме оставките на главния секретар и шефа на ДАНС? Не искам да коментирам в дълбочина тези проблеми, но не се прави така", категоричен бе Петков.