Решението за екстрадиране на Цветан Василев ще бъде взето бързо
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Март 2015 21:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Решението за екстрадиране на Цветан Василев ще бъде взето бързо

/КРОСС/ Решението за екстрадиране на банкера Цветан Василев от Сърбия ще бъде взето бързо, каза пред БНР говорителят на сръбския Апелативен съд Миряна Палич. Решението на съдиите няма да бъде взето през предстоящия уикенд, а врамките на следващата работна седмица. По-рано днес стана ясно че Висшият съд в Белград е решил, че издирваният с червена бюлетина от Интерпол Цветан Василев може да бъде екстрасдиран в България. Решението се обжалва пред Апелативния съд в сръбската столица. Миряна Палич бе категорична, че решение по случая "Василев" още не е взето и заради големия интерес съдът ще излезе бързо с решение.
Все още не е взето решение по случая с Цветан Василев и заради големия интерес към този случай Апелативният съд в Белград веднага ще излезе с официално решение.
Запитана кога би могло да бъде взето решението, тя заяви, че точен сток няма. В закона е записано, че в спешен порядък ще се вземе решение.
Що се отнася до технологията на взимането на окончателно решение за екстрадирането на Цветан Василев за България, Палич коментира, че ако Апелативният съд потвърди решението на Висшия съд в Белград, то тогава случаят се изпраща на страните, след което делото се препраща на Министерството на правосъдието на Сърбия и в крайна сметка последната дума за екстрадицията е на министъра.