Общинари инициират подписка за осветление и камери във Велико Търново
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Март 2015 10:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Общинари инициират подписка за осветление и камери във Велико Търново

/КРОСС/ Десните общински съветници от Велико Търново са организирали подписка, с която искат да бъде осветен районът на гарата в града, където стана инцидентът със студентката Вероника Здравкова, и да бъдат поставени камери там. Това каза пред БНР общинският съветник от Велико Търново Стефан Михайлов.
Според мен въпросът не е финансов. При един бюджет на общината от 70- 70 млн. лв, според мен, не е проблем и общината може да си позволи сума от 2-3 или 5 000 лева за поддръжка на осветлението в участъците, които не са осветени, дори са опасни за здравето на хората.
Спонтанно е възникнала идеята група експерти да обиколи опасните зони в града и да прецени къде е необходимо осветление, видеонаблюдение или парапети, каза Михайлов. Дори в центъра на града има места без осветление, допълни той.
Право на гражданите е да искат по-добро осветление, по-добри места за живеене и по-добри места за ходене. Мисля че те съвсем основателно протестираха.
Съветниците са поставили въпрос и за язовир в местността, който заплашва да прелее. Според Михайлов, по-мащабно видеонаблюдение би решило проблема с насилието в града. За това обаче се изискват време и проекти.