Наследникът на DB9 ще се казва Spectre
Секция: Автомобили
13 Март 2015 07:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наследникът на DB9 ще се казва Spectre

/КРОСС/ Aston Martin обяви, че ще продължава да използва V12 агрегати и механична трансмисия в бъдещите си модели. След сключването на партньорство между британската компания и AMG за използване на популярния V8 агрегат с две турбини се появиха слухове, че AM ще спре да използва 12-цилиндровите агрегати, но това не е вярно. Изпълнителният директор Анди Палмър разкри, че в момента се обмисля процес на оптимизиране на въпросния агрегат, за да покрие все по-строгите екологични изисквания. Подобреният V12 няма да има нищо общо с 12-цилиндровия звяр на AMG, тъй като споразумението включва само V8 агрегати.
Първият нов модел на марката вероятно ще бъде наследник на DB9. Той ще се появи след 18 месеца и ще черпи вдъхновение от концепцията DB10. Вероятно ще получи името SPECTRE, но няма да се възползва от партньорството между AM и AMG, а ще използва V12 агрегат. Първият британски модел с V8 от AMG ще видим най-рано след 2 години.
Анди Палмър разкри, че бъдещите модели на компанията ще се предлагат с механични трансмисии. Също така желае да превърне Lagonda в суб-марка, която да включва повече от един модел. Така годишното производство от 4000 бройки ще нарасне до 7000., пише topgear.bg.