Село Баня ще става модерен балео и СПА център
Секция: Туризъм
16 Март 2015 15:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Село Баня ще става модерен балео и СПА център

Разлог /КРОСС/ 8 944 308 лева са инвестирани от Община Разлог за развитие на село Баня и превръщането му в модерен балео и СПА център. Кметът на планинската община инж. Красимир Герчев и неговата администрация са подготвили още проекти на стойност 7 299 608 лева, които предстои да се реализират в село Баня.
Инвестициите в размер на почти 9 милиона лева са направени през последните 7 години и вече дават своите положителни резултати - увеличен е броят на външните инвеститори, развита е туристическата база и услуги, повишена е заетостта на местното население.
Със средства от Европейския съюз и от общинския бюджет са решени изключително важни и значими проблеми в село Баня - изградена е цялостна канализация и водопровод, ремонтирани са пътища, улици, тротоари, укрепена е река „Пихла", която наводняваше домовете на хората, изградени са спортни площадки, реставрирани са културни-историческите паметници - „Старите бани", ремонтирани и обновени са детската градина, училището, пенсионерския клуб, сградата на домашен социален патронаж и други.
Община Разлог е и положителен пример по отношение на оползотворяването на природни ресурси, защото топлата минерална вода в Баня се използва за редица социални нужди - отоплява се училището, детската градина, пенсионерския клуб и други социални заведения.
С поглед в бъдещето едни от най-значимите проекти, които предстои да бъдат реализирани са изграждане на младежки спортен център и атрактивен и модерен център за отдих и плувни спортове, реконструкция на парка и рехабилитация на детска площадка.
„Ние не делим хората и териториите, полагаме грижи и усилия за всички, защото всички ние живеем в община Разлог. Цялата територия на община Разлог се развива планово и устойчиво. В нашите действия няма хаотичност и популистки изказвания. Използваме природните ресурси, за да осигурим по-добър стандарт на живот на населението в общината", коментира инж. Красимир Герчев, кмет на Община Разлог.