Полски политик шокира украински зрители в ефир (видео)
Секция: СВЯТ
18 Март 2015 11:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полски политик шокира украински зрители в ефир (видео)

/КРОСС/ Известен полски политик, лидер на партия в Европарламента неприятно изненада властите в Киев и привържениците на „майдана" в пряк ефир, пише ИноТВ.

Лидерът на партията „Новите десни" в Европарламента Януш Корвин Мике категорично заяви, че превратът в Украйна е организиран от САЩ. Според него, Украйна за Америка е само инструмент в борбата срещу Русия.

По време на телемост в популярно украинско твшоу «Шустер LIVE» водещият помолил Мике да даде коментар относно заявлението му относно това, че „анексирането" на Крим е имало основание, политикът отвърнал в пряк ефир:
„Ако вие сте демократи, то ще разберете, че тогава е имало основания, защото желанието на населението на Крим беше да се присъедини към Русия. От полска гледна точка е много важно Украйна да бъде независима държава, а дали с Крим или без него - не е толкова важно".

„Американците са дали 5 милиарда долара за да дестабилизират Украйна, да изгуби Крим, а в момента губи Луганск и Донецк. Вие вярвате, че американците са ваши приятели, но те искат единствено да воюват с Русия, а украинците за тях изобщо не са важни", добави Януш Корнин Мике.

Той отбеляза, че ЕС също не вижда в украинците приятели, а разстрелът на хората в Киев на Майдана е дело на хората от Запад, а не на хората на Янукович или Путин. И това не е новина. За това се говореше още тогава в телефонния разговор между външният министър на Естония Урмас Пает и външния министър на ЕС Катрин Аштън. Украйна за САЩ е само инструмент в борбата срещу Русия, подчерта полският политик.

ВИДЕО