Културен афиш
Секция: КУЛТУРА
25 Март 2015 11:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Културен афиш

/КРОСС/Тази вечер е премиерата на книгата на Георги Константинов „Човек за споделяне". В нея авторът е воден от особено чувство за истинност и справедливост, с което се стреми да завладее и своите читатели, съобщават издателите. С лекота и голяма доза поетичност той ни запознава със своите преживявания и ни кара да се замислим над важните неща в живота. Срещата с поета е в книжен център „Гринуич" от 18:00 ч. 

„Скачай!" от Здрава Каменова можете да гледате от 19.00 часа в театър „София". Режисьор е Калин Ангелов.
Три представления включва в афиша си Народният театър „Иван Вазов" - „Идеалният мъж" от Оскар Уайлд - от 19.00 часа на голяма сцена, „Духът на поета" от Стефан Цанев - в същия час на камерна; в 19.30 часа на Сцена на четвъртия етаж Ви очаква „Злият принц" - авторски спектакъл на Георги Тенев.

Драматично-куклен театър "Васил Друмев" - Шумен гостува в 19.30 часа на сцената на Сатиричния театър с „Агенти" от Дейвид Мамет. Постановката е на Владо Пенев.

„Старицата от Калкута" на Явор Гърдев предлага по същото време на Вашето внимание театър 199.

На 25 и 26 март от 19.00 часа на голяма сцена в НАТФИЗ можете да гледате премиерният пантомимен спектакъл на студентите на доц. Александра Хонг „Реквием на времето" по „Малки трагедии" на Пушкин.

В 19:30 ч. в зала „България" започва 15-ото издание на Европейския музикален фестивал. Форумът стартира с концерт на камерен ансамбъл „Софийски солисти". Специален гост ще бъде Марио Хосен. Заедно със „Солистите" той ще изпълни забележителния танго-цикъл на Астор Пиацола „Годишните времена на Буенос Айрес". Програмата включва още две творби за струнен оркестър - „Гръцки танци" от Никос Скалкотас и Дивертименто от Бела Барток. Билети - на касата на „Кантус Фирмус" в зала „България" и онлайн на www.ticketsbg.com.

Европейският музикален фестивал продължава до 10 юни, като част от Календара на културните събития на Столичната община за 2015 г.

От 19.00 часа днес и утре Софийската опера и балет ще Ви подари два шедьовъра в една вечер. "Джани Скики" от Пучини и "Концертът" по музика на Шопен гарантират върховно преживяване с много смях. Днес в ролята на Лаурета в „Джани Скики" ще пее Рамона Тулумани.

„Концертът" е комедиен балет с хореография, вдъхновена от стила на водевила. Участват: Марта Петкова, Цецо Иванов, Кирил Иванов, Людмила Илиева, Вихра Маджарова. Диригент - Борис Спасов.

На 28 март и 4 април от 11.00 часа на сцената на Музикалния театър балет „Арабеск" ще представи „Пепеляшка". Хореографията е на Мариана Крънчева.