Проектът „Обединена Украйна“ приключи
Секция: Анализи
26 Март 2015 09:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проектът „Обединена Украйна“ приключи

/КРОСС/ На проекта „Обединена Украйна", като държава във формата, в която е създадена през 1921 г. от болшевиките е сложена точка.

Не знам какви болни мозъци,могат да се надяват след толкова кръв,убити мирни хора и омраза, Донецк и Луганск да пристанат на фашистката хунта.

Сега от предишна Украйна може да се реализират поне два проекта,ако битките на олигархичните фронтове не доведат до по голямо деление:

Федерална държава от ДНР и ЛНР с ново име,например „Новоросийска федерация" или „Новорусия" или нещо друго и след определен период и след референдум,тази форма на управление може да се включи в Русия или не,с правата на федерален окръг или не.

Вече част от пенсиите и социалните помощи в Луганска народна република ще започнат да се плащат в долари заради прехода на ЛНР към мултивалутна система, съобщи финансовият министър на ЛНР Евгений Мануйлов, цитиран от РИА „Новости".

„В момента в бюджета на републиката освен гривни има и рубли, а започнаха да постъпват и долари и затова част от пенсиите и помощите ще бъдат изплатени в американска валута", подчертал Мануйлов.
Финансовият министър също така отбелязал, че делът на плащанията в долари засега няма да превишава 6%.
По-рано и ръководителят на републиката Игор Плотницки заяви, че заплатите и пенсиите в ЛНР може би ще бъдат изплащани в рубли, гривни, евро и долари.

Втората част,управлявана в момента от воюващите олигарси Порошенко и Коломойски и с министър-председател американският любимец Яценюк,т.е. остатъка на проекта на „политическите украинци", най-добре да се трансформира в украинска федерална държава.

Идеята на „Нова и Съединена Украйна" заедно със ДНР и ЛНР, като проект на единна държава и нация изглежда напълно нереална, особено на фона на войната на олигарсите,която започна:
Два батальона на Националната гвардии на Украйна са изпратени в Днепропетровск за охрана на обществения ред по указ на Порошенко.

Самият Порошенко се страхува от отцепване на област Днепропетровск,на която Игор Коломойски е управител.
Коломойски блокира 50 млн. долара на Порошенко в своята Приват Банк.

Счита се,че Игор Коломойски има своята частна армия в състав батальоните: „Азов", „Айдар", „Донбас", „Днепър-1″ и „Днепър-2″.

Управителите на области (разбирай Коломойски б.а.) няма да имат свои собствени армии,казал Порошенко по време на среща с украински военни,съобщава ТАСС. Въоръжена схватка с жертви е избухнала между бойци от батальон на Коломойски и подразделения на Службата за сигурност,но с цел контрол потоците от контрабандна стока,в случая нелегален алкохол.

Украйна тази година трябва да плати 11 милиарда долара, докато златните резерви на страната са по-малко от 6 милиарда.

Вашингтон се надява,с бързо въоръжаване на Украйна и един заем от Европа,да възродят ентусиазма на на елита Киев и желанието да се бори чрез туповете на украинци,европейци и руснаци за интересите на САЩ.

Сорос настоява: ЕС да даде на Украйна поне $15 милиарда?!
Украйна спешно се нуждае поне от 15 милиарда долара помощ от страна на Европейския съюз е мнението на Джордж Сорос в статия за New York Times.

Той подчертава, че „за да се обезпечи оцеляването на Украйна и да се стимулират частните инвестиции, западните държави трябва да поемат задължението да предоставят допълнителни средства.

Най-агресивния лобист за въоръжаването на Киев е говорителят на Държавния департамент Виктория Нюланд". По време на Мюнхенската конференция,тя се опита да убеди европейците идеята за необходимостта да въоръжат Киев.
American Journal отбелязва, че в началото на март, председателят на Комитета на началник-щабовете Мартин Демпси заяви, че САЩ и техните съюзници в НАТО „трябва да обмислят предоставянето на военна помощ" в Киев.
С подобни изявления бяха направени, и от директорът на Националното разузнаване Джеймс Клипър, както и командира на силите на НАТО в Европа Филип Бридлав, които, се опита да направи всичко възможно, за да убеди САЩ и Европа в необходимостта от въоръжаването на Украйна,и дори си позволява дезинформация за примирието в Донбас.

Източник: http://yphalachev.blogspot.com/