Маргарита Михнева: Криминални структури плащат на журналисти
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Март 2015 14:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Маргарита Михнева: Криминални структури плащат на журналисти

/КРОСС/Криминални структури плащат на журналисти, твърди в интервю за "Галерия" Маргарита Михнева. ВИС 2 спонсорираше БНТ, Брендо - Огнян Стефанов, а Цветан Василев кого ли не, казва дълггодишният журналист, работила в БНТ, Би Ти Ви, Нова телевизия и „Канал 3".

Истината се знае, но тя не е много лицеприятна за самия Огнян Стефанов. Брендо е сред спонсорите му и по време на вечерята в ресторант „Кипарис" Стефанов настоява Евелин Банев да му даде пари за реклама. На излизане от заведението първо е пребит Брендо, чупят му носа. След това е саморазправата с журналиста. В първия вариант на книгата си „Кома" Огнян споменава този факт за Брендо. Но във втория историята със счупения нос липсва, изтрита е, разказва Михнева.

По думите й истината е обърната на 180 градуса и масово се тиражира по медиите, че Брендо и Алексей Петров са в основата на побоя. А всички в журналистическата гилдия и ДАНС много добре знаят причината за злополуката - изнасяне на секретна информация от ДАНС в сайтовете на Стефанов, добавя тя.

- Защо самият Брендо тогава мълчи?

Веднага след 10 ноември спонсор на предаването „Отзвук" беше ВИС 2, припомня Михнева. Тя е категорична, че това плащане на журналистиката от криминални структури продължава и до днес и обществото знае и вижда кой на кого дава пари и защо определени журналисти защитават услужливи тези.

Но какво от това? Ако речеш да кажеш истината на висок глас, те уволняват, а никой не спонсорира уволнени хора. Уволненият няма достъп до ефира, за да лъже и обслужва, казва не един път уволняваната журналистка.

За Соня Колтуклиева изнесох данни, че е получавала на ръка от КТБ по 10 000 лева всеки месец за пиар услуги. Огнян Стефанов също е финансиран от Цветан Василев. Вместо тази информация да разтърси нашата гилдия и да ни пречисти, за да разберем кой кой е в журналистиката, аз бях наречена каква ли не - лъжкиня, интригантка, клюкарка, коментира тя.