Прикриват арест на служител на ДАНС-Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Март 2015 09:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Прикриват арест на служител на ДАНС-Варна

София /КРОСС/ На 17 март 2015 година, около 03.00 часа, от автопатрул на Трето районно управление на МВР - Варна в неадекватно състояние, задържан, е отведен в Районното служителят на ДАНС Александър Атанасов. Сигналът е за тежък семеен скандал, в който се налага да се намесят полицаите.
Агентът от ДАНС - Варна Александър Атанасов е отведен от ченгетата, но в Трето райнно, въпреки че е пиян и неадекватен, започва да размахва карта на ДАНС и ... полицаите го освобождават „по живо, по здраво".
Случаят е покрит и НЕ Е ДОКАДВАН на новия шеф на ДАНС - Димитър Георгиев, въпреки че това е наложително като „извънредно произшествие" със служител на Агенцията. Случаят бе скрит и от бюлетина на МВР.
Александър Атанасов е бивш кадър на Второ районно управление - Варна по времето, когато шеф там е Чавдар Нанков, известен като „Чавката"/"Барби", който пък бе назначен за шеф на ОД на МВР - Варна от Цветлин Йовчев. Същата „Чавка" го взима по-късно в БОП - Варна, където Нанков също бе шеф, а впоследствие Александър Атанасов е прехвърлен в ДАНС - Варна, където пък понастоящем е шеф Цветан Панайотов - видна дружка на Чавдар Нанков - „Чавката"/"Барби" и бившия шеф на „Вътрешна сигурност" - Валентин Тренев „Ебати". Нанков и Тренев бяха разкарани, заради изключително слаби резултати в работата си.
Александър Атанасов минава за много близък до шефа на ДАНС - Варна Цветан Панайотов. Вероятно за това скандалния случай с Атанасов е покрит и не е докладван по надлежния ред. А ченгетата от МВР пък, като видели размахана карта на ДАНС, пуснали „неадекватния" мъж без никакви последствия.
Проверката в ДАНС - Варна, назначена от ръководството на ДАНС, продължи и днес, утре по обед проверяващите приключват работата си, пише Afera.bg.