Бербатов гостува на Кристалина Георгиева в Брюксел
Секция: СПОРТ
27 Март 2015 15:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бербатов гостува на Кристалина Георгиева в Брюксел

/КРОСС/Футболната звезда Димитър Бербатов гостува на българския комисар Кристалина Георгиева в Брюксел.

Специален мой гост днес в централната сграда на Европейската комисия - българският футболист Димитър Бербатов. Говорихме как могат да се подкрепят младите таланти в България и да се насърчат спортът и физическата активност в нашето ежедневие, написа еврокомисарят във Фейсбук профила си.

Бербатов посети централната сграда на Европейската комисия "Берлемон" по покана на Георгиева. Двамата говориха за възможностите да се насърчи масовият и професионалният спорт в България и за значението на спорта в ежедневието на 33 000 служители на Европейската комисия, за които г-жа Георгиева отговаря.

Кристалина Георгиева поздрави футболния шампион с успехите на настоящия му футболен клуб "Монако", който преди дни се класира за четвъртфинала на Шампионската лига. Димитър Бербатов я запозна с плановете за изграждане на детска футболна академия "Димитър Бербатов" в София , която да възпита следващото поколение спортисти на България.

Кристалина Георгиева сподели, че спортът присъства в сегашната й работа и под друга форма - също като във футбола , и в управлението на европейския бюджет грешки не бива да се допускат, а играчите трябва да се стремят към възможно най-висок резултат. Головете се равняват на успешни проекти - колкото повече, толкова повече граждани са доволни, защото се радват на повече придобивки и по-добро качество на живот.