Предстоящи събития в страната за днес, 28 март
Секция: Предстоящи събития
28 Март 2015 09:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за днес, 28 март

/КРОСС/ ***
София.
ОТ 8.15 ч. в 134 СОУ „Димчо Дебелянов" ще започне състезанието по информационни технологии „ГолемияТ до мен".
***
София.
От 10 ч. ще започне първото състезание на Състезанието на Scania Young European Trucks Driver (Млад европейски водач на камион) в „София ринг мол". Церемонията по награждаването ще започне в 14 часа.
***
София.
От 10 ч. в местността Ветровала ще се проведе празник-надпревара за Ски купа „Витоша" 2015.
***
София.
От 10 ч. на площада пред храм-паметника „Св. Ал. Невски" ще бъде открит мотосезонът тази година. В 12 ч. шествието организирано и дисциплинирано потегля по маршрут: пл. „Ал.Невски", ул. „Оборище", бул. „В.Левски", бул. „Цар Освободител", бул. „Цариградско шосе", бул. „П. Яворов", бул. „Н. Вапцаров", бул. „Черни връх", бул. „България", резиденция „Бояна". Около 14 ч. започват състезания на скоростна отсечка в едното платно на околовръстния път.
***
София.
От 11 ч. в БТА Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите ще даде пресконференция на тема „100 години от учредяването на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите. Социалния и здравен статус на тези заслужили за родината си български граждани. Законодателни инициативи".
***
София.
От 11 ч. Музеят за история на София организира детско ателие за изработване на великденска декорация, която ще се проведе в сградата на музея на пл. „Бански" № 1. Заниманията ще стартират на всеки кръгъл час от 11 до 14 часа.
***
София.
От 19 ч. в зала „България" Софийската филхармония ще представи един различен поглед към българския самобитен фолклор в концерта „Песенни реликви".

***
Асеновград.
От 17.30 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски"-Асеновград ще бъде официално открит Първи бизнес семинар на тема „Съвременни строителни материали, технологии и архитектурни решения", организиран от „АЙ-ДИ ИНВЕСТ" ООД.
***
Бургас.
От 11 ч. ще се проведе ученически конкурс за превод от английски и немски на български език и обратно. Организатор на събитието, наречено „Слова с пера", е Сдружение „Макензи", в партньорство с Б.А.С. и финансовата подкрепа на Американското посолство в България.
***
Бургас.
От 17 ч. на откритата база на тенис клуб „Адвантидж" до Проектантска организация ще се проведе тенис турнира „Първа пролет".
***
Варна.
Община Варна организира пролетно почистване през уикенда. Петте райони кметства ще координират действията на отзовалите се участници и ще предоставят безплатно чували и ръкавици. Предстои да бъдат определени местата за разполагане на събраните боклуци.
***
Варна.
От 10 ч. пред Катедралния храм „Св. Успение Богородично" ще бъде даден старт на Мото сезон Варна 2015.
***
Варна.
Община Варна ще се включи и тази година в инициативата на природозащитната организация WWF - „Часът на земята". В знак на съпричастност към каузата за опазване на природата, на 28 март от 20.30 до 21.30 ч., ще бъде изключено осветлението на административната сграда, както и на други по-малки общински обекти в морската столица.
***
Варна.
От 11 ч. в центъра на кв. Аспарухово - първа спирка на тролей 88, ще се състои мирен протест против изсичането на горите край варненския квартал Аспарухово.
***
Велико Търново.
От 11 ч. в голяма зала на МДТ „К. Кисимов" ще се състои спектакълът „Майка ми гъската".
***
Видин.
От 17 ч. Община Видин ще бъде домакин на Национален брейк турнир West Conquest, който ще се проведе на откритата сцена на пл. „Бдинци", а при неблагоприятни климатични условия - в Младежки дом - Видин, залата на АНПТ „Дунав".
***
Елена.
От 10 ч. в сградата на Туристическия център ще отвори врати ателие за изписване на яйца с восък.
***
Кюстендил/ х. Паничище.
От 9 до 16 ч. Планинската спасителна служба при БЧК ще проведе своя XXV Зимен републикански технически преглед в района на „Паничище" - Седемте рилски езера, Национален парк Рила.
***
Ловеч.
От 13 ч. евродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючюк и народният представител Джейхан Ибрямов ще дадат брифинг, след като открият Европейски информационен център в Ловеч.
***
Пловдив.
От 10.30 ч. в Дом на културата „Борис Христов" ще се проведе тържество по случай 20-годишния юбилей от официалното основаване на Център „Образование за демокрация".
***
Пловдив.
От 14 ч. в Зала „Пловдив" на хотел Seven Hills, ще се състои градска конференция на ПП „България без цензура", на която ще бъде избрано ново ръководство на структурата в града. От 15 ч. на същото място ще се проведе пресконференция с участието на председателя на ПП „България без цензура" Николай Бареков, народния представител Мартин Иванов и представители на новоизбраното градско ръководство.
***
Силистра/с. Калипетрово.
За XII пореден път на централния площад в селото ще се проведе Национален фестивал на кукерите.
***
Симитли.
От 10 ч. на базата на рафтинг център Х-клуб Симитли ще бъде открит Рафтинг сезон'2015.
***
Смолян/с. Братун.
От 11 ч. с възпоменателен митинг в Барутин ДПС - Смолян
ще отбележи 43-годишнината от Възродителния процес и насилствената смяна на имената в доспатското село.