В. Сидеров: НАТО подготвя действия срещу Русия от базите в България
Секция: ПОЛИТИКА
29 Март 2015 15:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
В. Сидеров: НАТО подготвя действия срещу Русия от базите в България

/КРОСС/ Повече от 500 граждани, членове и симпатизанти на „Атака" се събраха на традиционния неделен протест „НАТО-вън", организиран от партия „Атака". 

Председателят на „Атака" Волен Сидеров заяви, че битката на „Атака" срещу американските бази е много тежка и припомни внесеното в Народното събрание проекторешение за прекратяване на договора с американските бази, който, ако не бъде прекратен, ще стане безсрочен. „От тези бази в момента се подготвят бойни действия срещу Русия на територията на Украйна. Това е истината и ние не може да я крием", заяви Сидеров.

Председателят на „Атака" заяви, че при гласуване в комисията по отбрана на предложението за прекратяване на договора за американските бази, „за" е гласувала само „Атака", а останалите 19, в това число и депутатите на Българската социалистическа партия, са гласували против и предложението не е прието: „Затова аз вече говоря за седморна коалиция. Не си правим илюзии".

Сидеров заяви, че на БСП е дадена подписка за иницииране на референдум, но те не са я подкрепили. Националистите започват да събират подписи в цялата страна, за да се съберат 48 подписа за иницииране на референдум с въпрос: „Желаете ли да бъде прекратено членството на Република България в организацията на Североатлантическия договор НАТО?" Какъв е отговорът? Да, естествено. Тази подписка трябваше да започне от Народното събрание. Оказа се, че там няма 48 гласа, освен нашите 11, на „Атака". И нека много да се замислят българите когато гласуват какви хора изпращат в парламента. Нека да се замислят и да знаят, че от техния глас зависи всичко. Вече 10 години „Атака" прави каквото може, но за да успее, каузата на „Атака" се нуждае не от 11, а от 150", посочи Сидеров.

Той призова подписката да бъде разпространена и да се съберат 300 хиляди подписа, за да влезе в НС. „Там пак всичко ще зависи от мнозинството, но ние трябва да поведем тази битка. Длъжни сме да я поведем, защото участие на България в НАТО е пагубно за нас. Ако през последните девет години това участие минаваше незабелязано, сега вече е много опасно, защото ние имаме натовска военна техника, която в момента се стоварва на гара Зимница, община Стралджа", добави Сидеров.

Сидеров призова военния министър и правителството да отговорят за какво готвят България и защо в Пентагона наричат България „фронтова линия"?

„Искаме разграничение от военните действия, неутралитет и не искаме вражда с Русия. Не искаме бойните действия да започват от България", заяви Сидеров.

Добрите отношения с Русия са от национален интерес за България, защото сега губим милиони от наложените санкции срещу Русия. И тази загуба е причинена от управляващите - правителство и президент. Тези управляващи трябва да бъдат свалени от власт. Те трябва да си отидат и на власт в България да дойдат патриоти, с отговорност за националния интерес на България. А националният интерес на България диктува да бъдем в добри отношения с Русия, да търгуваме с тях, да направим „Южен поток" и АЕЦ „Белене", да живеем по-добре.