Любими български звезди канят на „Окриляващ поход“ срещу рака на гърдата
Секция: Здраве
30 Март 2015 11:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Любими български звезди канят  на „Окриляващ поход“ срещу рака на гърдата

/КРОСС/Кампанията „От любов към живота - AVON срещу рака на гърдата" за пореден път повежда смела битка с най-коварната женска болест, отправяйки покана към всички съпричастни с каузата за „Окриляващ поход" на 25 април в София. Посланиците на кампанията Койна Русева, Поли Генова и Драго Симеонов заедно със смелите сървайвъри от фондация „Една от 8" ще очакват участниците в похода на площад „Княз Александър I Батенберг" точно в 11 ч. Ръка за ръка, всички заедно ще оцветят улиците на София в розово в знак на подкрепа към засегнатите от заболяването жени, техните семейства и приятели.

Основен акцент на „От любов към живота" през 2015 година е осигуряването на помощ на жени с рак на гърдата. Именно затова AVON се обръща към специалистите от фондация „Една от 8", с които заедно идентифицират най-горещите сфери, в които дамите имат нужда от помощ и подкрепа и така създават програмата „Бъди до мен". Съвместният проект ще се финансира от продажбата на благотворителни продукти от розовата серия на AVON, 100% от печалбата от които се заделят за каузата. С всеки закупен продукт се даряват средства за осигуряване на психологически и юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата, техните семейства и приятели. „Бъди до мен" включва още практическа подкрепа и осигуряване на сутиени след преживяна мастектомия, както и аксесоари за глава (тюрбани) по време на химиотерапия.

Окрилени от добрината и от възможността да помогнат, организаторите призовават всички граждани да се включат в „Окриляващия поход" и да помогнат на жени с рак на гърдата да получат психологическа и емоционална подкрепа и да възвърнат своето самочувствие в битката. Вече 14 години козметичната компания набира средства в подкрепа на каузата, която над 700 000 души вече са прегърнали с поръчка на продукт от розовата серия. С тяхна помощ кампанията е дарила 1 400 000 лв., с които са осигурени близо 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи за рак на гърдата в цялата страна и е дарена ехографска и мамографска апаратура на 8 града у нас.

Изберете своя благотворителен продукт от предлаганото целогодишно разнообразно портфолио на компанията и помогнете да извървим повече стъпки в борбата с болестта! Защото заедно можем да вдъхнем кураж на хиляди жени! Защото вярваме, че добрината се връща многократно! Защото да помагаш е окриляващо!