Манолова призова Борисов да застане зад българските граждани, а не зад 20 банки
Секция: ПОЛИТИКА
30 Март 2015 15:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Манолова призова Борисов да застане зад българските граждани, а не зад 20 банки

/КРОСС/ Български граждани, които заплашват със самоубийство са писали в социалните мрежи на депутата от БСП Мая Манолова, като изразяват подкрепата си за внесените от нея и група депутати промени в Закона за частните съдебни изпълнители и ГПК. Над 200 000 са засегнатите от действията на банки и ЧСИ, каза Манолова и представи на пресконференция няколко частни случая.
Василена Ванчева е платила 504 лв. по изпълнително дело за неплатена вноска от 19, 90 лв. за интернет. Сумата се е увеличила над 20 пъти, заради най- различни такси. Петя Петрова сподели проблемите на един поръчител, който е принуден от банка да изплаща дълга на основния кредитополучател, със запор на 1/3 от трудовото си възнаграждения. Тя изплаща и собствен кредит, но това не се взима предвид. "Банката не търси основния длъжник, не е направила постъпки за запорира имота му, а директно притиска поръчителите", сподели Петрова.
Депутатът Мая Манолова призова премиера Бойко Борисов да се държи мъжки. "Призовавам Борисов да не извива ръцете на парламентарната си група и Цветан Цветанов, а да ги остави да гласуват по съвест. В стремежа си да угоди на 20 банки, ще застане срещу над 200 000 български граждани", коментира Манолова.
Депутатът от БСП призова и председателят на Асоциацията на търговските банки да следи дали банките не злоупотребяват със закона.
Мая Манолова кани всички засегнати на среща в Народното събрание в четвъртък, където ще обсъдят предложените от нея промени в Закона за ЧСИ и ГПК, между първо и второ четене в парламента, съобщи Дарик.