Обявяват кой е най-добрия град за живеене в България
Секция: ЛЮБОПИТНО
31 Март 2015 10:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обявяват кой е най-добрия град за живеене в България

/КРОСС/Резултатите от осмото поредно издание на класацията за най-добрия град за живеене в България, организирана от Дарик радио и вестник „24 часа", ще бъдат обявени днес. На церемонията, която ще започне в 14.00 часа в зала 8 на НДК, се очаква да присъства и президентът на Република България Росен Плевнелиев.

В тазгодишната класация участват всички 27 областни града в страната, които са оценявани по 31 критерия, обединени в десет групи, свързани с икономиката, здравеопазването, екология, градския живот, трафик, престъпност и други. Критериите имат за цел да покажат развитието на всеки от градовете по различните показатели през годината.

На днешната церемония ще бъдат връчени награди и в специалните категории „Бизнес град", „Зелен град", „Град герой", „Хай-тек град", „Парти град", „Красив град", „Перспективен град", „Исторически град" и „Най-добър град за живот на младите".

В читателската класация за най-добър град за живеене, която се проведе до 10 март, читателите на вестник „24 часа" класираха на първо място град Пловдив, а читателите на Dariknews.bg - град Русе.

Досега призът „Най-добър град за живеене в България" е печелен от Бургас -3 пъти, Варна и София по 2 пъти и веднъж от Велико Търново (през 2013 г.).