НПО-та се обявиха срещу антиромски митинг
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Март 2015 17:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НПО-та се обявиха срещу антиромски митинг

Сливен /КРОСС/ Шест неправителствени организации в Сливен се обявиха срещу антиромски митинг, който се организира във вторник вечерта на площад "Хаджи Димитър".
"Призоваваме хората да не участват в тази проява, за да не ескалира напрежението. Някои настойчиво искат да всяват страх", заяви пред журналисти Стела Костова, която е председател на ромската академия за образование и култура и общински съветник от ГЕРБ в Сливен. Тя бе подкрепена от общо 6 НПО-та, сред които Лекари без граници и Лекари на света. "Нека не допускаме езика на омразата", заяви Стела Костова.
В специално изявление лидерът на ДПС в Сливен Мустафа Мустафов призова: "Не си играйте с кибритената клечка. Етническият мир е изключително ценно наше достижение".
Кметът на Сливен Кольо Милев заяви, че общината не трябва да става център на разпри, разделение и политически разправии, етническият мир не е нарушен. "Аз искам да има ред", каза Кольо Милев.
"Стандарт" научи, че полицията е отделила униформени и цивилни ченгета, които да охраняват митинга, насрочен за 17,30 часа. Официално той се организира от гражданско сдружение, но за всички в Сливен е ясно, че зад него стоят амбициите на настоящ общински съветник, който не може да си намери партия, за да влезе отново в местния парламент, съобшава standartnews.com.