Освободеният турски прокурор почина от раните си
Секция: СВЯТ
01 Април 2015 08:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Освободеният турски прокурор почина от раните си

/КРОСС/ Турският прокурор Мехмет Селим Кираз, който в продължение на 9 часа бе държан като заложник в истанбулски съд от екстремисти, бе освободен при операция на специалните части, но малко по-късно той почина. Похитителите му са ликвидирани.

Кираз почина в болницата, съобщи телевизионният канал NTV, позовавайки се на представители на болницата. Кираз беше освободен от полицията в съдебната палата в Истанбул, но получи пет огнестрелни рани - три куршума попаднаха в главата, а други два - в тялото. В болницата той бе откаран в критично състояние. Лекарите цял час се бориха за живота му, но поради сериозността на раните, не успяха да го спасят.

Операцията продължи около 15-20 минути. Полицията използва шокови гранати и влезе в престрелка с екстремистите. В кабинета на прокурора, където той беше държан, имаше трима терористи.

По-рано днес заподозрени членове на незаконния левичарски „Народен революционен фронт за освобождение" (DHKP-C) взеха за заложник прокурор Мехмет Кираз в съдилище в Истанбул във връзка с делото за убийството на жертвата от протестите за парка „Гези" Беркин Елван.