86 задържани след операция на МВР срещу незаконно пребиваващи у нас
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Април 2015 15:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
86 задържани след операция на МВР срещу незаконно пребиваващи у нас

София /КРОСС/ Специализирана полицейска операция за установяване и задържане на незаконно пребиваващи на територията на страната чужденци бе проведена днес. В акцията, стартирала в 6.00 часа тази сутрин, участваха служители на главните дирекции "Национална полиция" и "Гранична полиция", на Дирекция "Миграция", СДВР и областните дирекции на МВР в страната.
В хода на мащабните действия са извършени проверки на места, където се събират чужденци с различен статус на пребиваване, както и хосписи, хотели и частни квартири, за които съществуват данни за настаняване на чужденци със статут на бежанци или хуманитарен статут. Инспекции са направени и в заведения за хранене и търговски обекти.
Полицейските служители са проверявали и за наличието на наркотични вещества, хладно и огнестрелно оръжие, боеприпаси и взривни вещества. Действията са включвали и установяване на противозаконно отнети моторни превозни средства, обявени за издирване чужди и български граждани. Извършван е и контрол за спазване на изискванията на Закона за движение по пътищата.
Според първоначалните данни, в рамките на операцията са проверени 4542 обекта и 8629 души. Задържани са общо 86 български и чужди граждани, а образуваните досъдебни производства са седем. Установени са осем души, обявени за общодържавно издирване, както и един търсен автомобил.