13-годишна роди в ботевградската болница
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Април 2015 21:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
13-годишна роди в ботевградската болница

/КРОСС/ Зачестяват случаите на малолетни и непълнолетни родилки в болницата в Ботевград. В рамките на седмица в местната болница са приети две родилки под 18 години - едната на 13, а другата на 15 години. И двете са родили чрез секцио, без усложнения за тях и бебета им. 13-годишната вече е изписана, съобщава botevgrad.com.
„Лошото е, че те идват без да са посещавали женска консултация. Въобще не са наясно, че раждането на тази възраст е проблемно и крие риск както за майката, така и за бебето", обяснява акушерка в Родилното отделение.
При постъпването на малолетни и непълнолетни родилки задължително се уведомява социалната служба. Така социални работници са дошли на място, за да разговарят с тях.
„Прави впечатление, че непълнолетните не оставят децата си, имам предвид случаите в нашата болница, семействата им си ги взимат. Сега при нас е постъпила 20-годишна родилка, също от ромския етнос, която иска да остави бебето, тъй като няма възможност да се грижи за него. Тя казва, че вече има едно и го отглежда сама", казва още акушерката.