Чужди специални служби планирали акции по време на изборите в РФ
Секция: Русия
02 Април 2015 10:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Чужди специални служби планирали акции по време на изборите в РФ

/КРОСС/ На колегия на Феде­рал­ната служба за сигур­ност в четвъртък, 26 март, пре­зи­дентът Вла­ди­мир Путин съобщи, че се пла­ни­рат акции срещу Русия по време на избо­рите през 2016 и 2018 г. и поиска подобни опити за деста­би­ли­за­ция да не бъдат допус­кани.

„Не пре­ста­ват опи­тите на западни спе­ци­ални служби да използ­ват за свои цели обще­стве­ните непра­ви­тел­ствени орга­ни­за­ции и поли­ти­зи­ра­ните обе­ди­не­ния преди всичко за дис­кре­ди­ти­ране на властта и деста­би­ли­за­ция на вътреш­ната ситу­ация в Русия", каза Путин, цити­ран от ТАСС.

По думите му, вла­стите са готови за диа­лог с опо­зици­ята и продължа­ване на вза­имо­от­ноше­ни­ята с граж­дан­ското обще­ство, защото такъв диа­лог е винаги поле­зен и необ­хо­дим за всяка страна, но „е без­сми­слено да се води дис­ку­сия с тези, които рабо­тят по поръчка отвън, в инте­рес не на сво­ята, а на чужди страни". Затова и занапред ще обръщаме внима­ние на чуж­де­стран­ните източ­ници за финан­си­ране на НПО, ще све­ря­ваме истин­ските им цели с прак­ти­ката им и ще пре­си­чаме всяко нару­ше­ние, катего­ри­чен бе Путин.

Той съобщи за пре­кра­тя­ване на дей­но­стта на повече от 300 агенти на чужди спе­ци­ални служби през 2014 г. на тери­то­ри­ята на Русия. „Днес е осо­бено важно да се усъвършен­ства системата за защита на све­де­ни­ята, състав­ля­ващи държавна тайна, да не се допуска изти­чане на информация за раз­ви­ти­ето на воен­ната орга­ни­за­ция, моби­ли­за­ци­он­ните пла­нове, промиш­ле­ните и отбра­ни­тел­ните тех­но­логии", под­черта президентът.