Предстоящи събития в страната за утре, 3 април
Секция: Предстоящи събития
02 Април 2015 20:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 3 април

***
София /КРОСС/ От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народно събрание.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в Гранитна зала на Министерски съвет вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева и министърът на правосъдието Христо Иванов ще представят Националната стратегия за превенция и противодействие на корупцията 2015-2020 г.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа пред сградата на Съдебната палата жителите на Кюстендил и Карлово организират протест под надслов „Не на провокациите и посегателствата върху историята на България".

***
Кюстендил /КРОСС/ От 16.00 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие изложба посветена на 125-години от началото на залесяването в Кюстендил. Събитието ще се състои в сградата на Възрожденското училище. Мероприятието е част от инициативите по отбелязване на 90-годишния юбилей по честванията на „Седмица на гората".

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в сградата на Столична община кметът на София Йорданка Фандъкова ще проведе среща с една от най-успешните българки на световната оперна сцена - Соня Йончева.

***
София /КРОСС/ От 10.30 ч. ще се състои конференция, организирана от евродепутата Момчил Неков под надслов: „Възможности и предизвикателства пред европейското земеделие в рамките на преговорите по ТПТИ". Събитието ще се проведе в "Дома на Европа" на ул. „Г.С. Раковски" № 124.

***
София /КРОСС/ От 11.00 ч. на площад „Народно събрание" ще започне събирането на родители на деца с увреждания, които ще проведат Националното протестно шествие срещу действащите политики за децата/лицата с увреждания и техните семейства.

***
София /КРОСС/ От 11.30 часа зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева и членовете на Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще представят на пресконференция приоритетите в работата на новото ръководство на КЗП. Пресконференцията ще се състои в сградата на КЗП пл."Славейков" 4А, ет. 3.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в Софийския университет, заседателна зала 1, Факултетът по класически и нови филологии при СУ "Св. Климент Охридски" ще проведе юбилейна научна конференция под наслов "Филология - класическа и нова".

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в рамките на Пролетното почистване, организирано от Столична община служители на голяма верига бензиностанции ще садят брези в парк "Врана".

***
София /КРОСС/ От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА църковното настоятелство на храм ротонда „Св. вмчк Георги" и Фондация „15 века България" ще дадат пресконференция.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 9.00 ч. зам.-министър Георги Костов ще открие обелиск „135 години регионална горска служба - Велико Търново" в землището на с. Шереметя.

***
Благоевград /КРОСС/ От 8.30 часа ще се състои 43-та Национална конференция по въпросите на обучението по физика „Оптика и оптични технологии в образованието" в Университетски център "Бачиново".

***
Благоевград /КРОСС/ От 10.30 часа отново в детския отдел ще бъде поставено официалното начало на Седмица на детските приказки с отбелязването на 320 години от смъртта на един от най- добрите автори - Жан дьо Лафонтен.

***
Благоевград /КРОСС/ От 12.00 часа във фоайето на община Благоевград Сдружение „Българска агенция за регионално развитие" ще представи идеи „Как да активирате наследството да работи за нас".

***
Бургас /КРОСС/ От 09.30 часа, лазарки от община Средец ще обикалят с благопожелания къщите на РИМ-Бургас, Регионална библиотека „П. Яворов", Областна управа Бургас и частни обекти в града.

***
Бургас /КРОСС/ От 11.00 часа ще се проведе мълчалив протест на родители на деца с увреждания в Бургас на пл. „Тройката".

***
Бургас /КРОСС/ ОТ 12.00 часа пред сградата на Община Бургас, всеки ще може да чуе „магическите" думи на лазарките от НЧ Дебелт и групата „Ален мак" от гр. Средец.

***
Варна /КРОСС/ От 11.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще открие онкологичен и лъчетерапевтичен център „Св. Марина", част от УМБАЛ „Света Марина" - Варна.

***
Варна /КРОСС/ От 10.00 часа в зала 1-116 в Икономически университет - Варна ще се състои пресконференция по проект: "Укрепване на адаптацията на студентите в мултикултурна среда в контекста на международните образователни мобилности в Европа".

***
Варна /КРОСС/ От 11.00 часа, на входа на Морската градина във Варна, родители на деца и възрастни с увреждания ще протестират, солидарни с родителите от цялата страна, организирани в Национален протест „Искаме права, а не ограничения".

***
Варна /КРОСС/ От 18.00 часа в зала Аула на Икономическия университет ще се проведе концерт по повод началото на програмата „Докосни Китай, стани част от света"

***
Видин /КРОСС/ От 11.00 ч. в Медийния център ще се състои пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от работата на екипа от Фондация "Четири лапи".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 10.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов", Дискусионна зала 1, ще бъде обявен Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика 2015.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 11.00 до 14.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе Работилнички за малки и големи - демонстрация на декоративните топки Темари Демонстрация на традиционни български техники за украсяване на великденски яйца.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 12.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов", Дискусионна зала 1, ще се проведе Кръгла маса на Нов български университет и „Царевград Търнов" на тема „Как да направим успешен вътрешния туризъм: културното наследство - подцененият български потенциал".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 13.00 часа в Хан „Хаджи Николи" ще се проведе работен обяд на тема „Легендите на Велико Търново".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 15.30 часа в на Културен център „Хлебна къща" на Самоводска чаршия ще се проведе „Хлебен пъзел".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 15.30 ч. заместник -министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков ще открие ремонтираното отделение по реанимация в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 16.30 часа в Регионален исторически музей директорът на РИМ - Велико Търново Иван Църов ще представи „Тайните на музея".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 17.00 часа ще се проведе пешеходен преход: придвижване до Асеневата порта и представяне на маршрутите по повод 830 г. от въстанието на Асен и Петър.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 17.30 часа ще бъдат представени извършените дейности по отварянето на кулата над Асеневата порта за туристически посещения.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 18.00 до 19.30 часа в Народна Бибилиотека "П. Р. Славейков" ще се състои Официална церемония по награждаване на участниците в XI Международен Фестивал на Туристическия Филм „На източния бряг на Европа".

***
Велико Търново/с.Арбанаси /КРОСС/ От 9.00 часа в Арбанаси по повод Седмицата на гората министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие обелиск.

***
Видин /КРОСС/ От 11.00 часа в Медийния център ще се състои пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от работата на екипа от Фондация "Четири лапи", който в продължение на три седмици извърши кастрация, обезпаразитяване и ваксинация срещу бяс на безстопанствени кучета на територията на Община Видин.

***
Габрово /КРОСС/ Представителството на Европейската комисия в България организира семинар в хотел "Балкан" от 10 до 13 часа.

***
Габрово /КРОСС/ От 13.00 часа заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров ще участва в семинара от информационната кампания на за директните плащания в град Габрово. Той ще се проведе в сградата на Художествената галерия „Христо Цокев".

***
Добрич /КРОСС/ От 14.00 часа в зала „Европа" в сградата на областна управа Добрич, министърът на туризма Николина Ангелкова ще даде брифинг за медиите.

***
Кюстендил /КРОСС/ От 16.00 часа във Възрожденското училище ще бъдат отбелязани 125 години от началото на залесяването в Кюстендилско. Ще присъства министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

***
Пловдив /КРОСС/ От 3 април в Балабановата къща в Стария град ще бъде организирана изложба с великденска украса от България, Чехия и Словакия на тема: „Великденски мотиви".

***
Сливен /КРОСС/ От 10.30 часа Сливен ще се присъедини към националния протест на родители на деца с увреждания. Шествието ще премине по главната улица и ще стигне до Общината.

***
Сливен /КРОСС/ От 17.30 часа Младежки културно-просветен център „ИХТИС" организира беседа на тема "Русия, православната идея и Балканите - XV - XVI век" в зала "Май" на Община Сливен.

***
Созопол /КРОСС/ От 11.00 часа официално ще бъде открита нова улица в Созопол, която свързва новата част на града с центъра. Сборен пункт- пред сградата на община Созопол.

***
Стара Загора /КРОСС/ От 12.00 часа сборен пункт - площадката на стадион „Берое", „Моята еОбщина" организира залесяване на 600 акациеви фиданки в района на местността „Дъбрава".

***
Търговище /КРОСС/ От 16.00 часа сдружение Клуб на нестопанските организации /Клуб на НСО/ Търговище ще проведе своето редовно отчетно изборно събрание.

***
Шумен /КРОСС/ От 10.00 часа в зала 363 ще се проведе заседание на Общинската епизоотична комисия във връзка с наличието на високопатогенна инфлуенца /птичи грип/ с първично огнище резервата "Сребърна", Силистренско.