Президентът на Литва е била агент на КГБ?
Секция: СВЯТ
03 Април 2015 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът на Литва е била агент на КГБ?

/КРОСС/ В социалната мрежа Facebook се появи документ, според който може да се направи извод, че президентът на Литва Далия Грибаускайте е била „валутна“ проститутка и доносник на КГБ. Става дума за протокол за задържане на настоящия държавен глава на Литва в един от Ленинградските ресторанти през 1982 г. Както следва от документа, там Грибаускайте се е намирала в компанията на две проститутки и трима френски граждани. Тази информация публикува на страницата си във Facebook политологът Михаил Делягин.

„Изглежда, че президентът на Литва Грибаускайте е била валутна проститутка на КГБ. Добра школа, както можем да видим“, коментира публикувания документ Делягин.

Разбира се, Литва веднага опроверга всичко това. Центърът за изследване на геноцида и съпротивата на жителите на Литва заяви, че хакери са поместили клеветническа информация за президента на балтийската държава и нарече факта, че Грибаускайте под псевдонима „Магнолия“ се е намирала в списъците на агентите на КГБ „несъответстващо с реалността и заблуждаващо обществеността“.

Документ