Русия изрази недоволство от "разюздана антируска“ пропаганда в САЩ
Секция: Русия
03 Април 2015 17:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия изрази недоволство от "разюздана антируска“ пропаганда в САЩ

/КРОСС/ Русия изрази недоволство и възмущение от "разюзданата антируска кампания" в американските медии, предадоха осведомителните агенции, цитирани от dariknews.

"Общонационалните американски медии и водещите политоложки центрове като по команда изливат русофобски пасквили, старателно представят Русия в образа на врага, внушавайки на ограничените хора ненавист към всичко руско", се казва в изявление на руското външно министерство.

Ведомството критикува "рицарите" от времето на Студената война о. р. генерал Робърт Скейлс и бившият главнокомандващ на силите на НАТО в Европа Уесли Кларк. Първият бил призовал вчера "да се убиват руснаци", а наскоро вторият говорел на заседание на Атлантическия съвет за "руската заплаха", настоявал САЩ да доставят оръжие на Киев и хвалел "бандеровците", тоест привържениците на украинския националист Степан Бандера.

Външното министерство на Русия атакува и заместник-държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън заради думите му че отстояването на правото на жителите на Донбас да говорят руски е "лингвистичен национализъм на Русия".