Кюстендилци зареждат дизел в Македония
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Април 2015 11:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кюстендилци зареждат дизел в Македония

/КРОСС/ Десетки кюстендилци зареждат редовно колите си с нафта от бензиностанции в съседна Македония, казаха служители на ГКПП-Гюешево, съобщи БНР.
Македонският дизел е 1,70 лв. за литър, разликата е с над 50 стотинки за литър. Бивш граничен полицай от Кюстендил разказа, че ползва с 52 стотинки за литър по-евтина нафта, като пълни резервоара от 170 литра на колата си в Крива паланка. Макар че е разрешено да се кара и в туби до 20 литра, засега такива случаи няма и багажниците на кюстендилски коли през Гюешево все още не са станали допълнителен резервоар с туби и бидончета, казаха митничари.
Преди Великден зачестяват опитите да се кара агнешко месо от Македония, което е забранено, дори и за лична консумация. В петък на ГКПП-Гюешево са конфискувани две разфасовани агнета, купени в Кривопаланечко, казаха митничари от пункта. Някои си доставят и македонско сирене срещу 7-8 лева за килограм. Предимството не е само евтината цена, а и доброто качество - македонското сирене е от истинско мляко, без допълнителни съставки, казаха пътуващи през ГКПП-Гюешево кюстендилци.