Екстрасенси черпят енергия в храма на Златолист
Секция: ЛЮБОПИТНО
13 Април 2015 14:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Екстрасенси черпят енергия в храма на Златолист

/КРОСС/ Шепа хора живеят в санданското село Златолист. Но заради прочутия с лечебната си и чудодейна сила храм „Свети Георги" насам идват все повече нашенци и чужденци. През пролетта и лятото всеки уикенд в селището край църквата паркират десетки автомобили и автобуси. Все повече екстрасенси от страната и чужбина бият път до храма, в който е живяла в началото на миналия век пророчицата Преподобна Стойна. Целта им е да се заредят с енергия в светата обител.
Най-голям наплив има на храмовия празник Гергьовден. Специално за него пристигат десетки екстрасенси и ясновидци. В църквата е запазена килията, която обитавала монахинята. В средата на храма, под купола, пък има мраморна плоча с двуглав орел. „Тя има здравословно излъчване, като се стъпи върху нея и се вярва искрено, човек може да намери облекчение и лек за болката си", твърдят селяните. В нощта срещу големия християнски празник в храма ще пренощуват стотици хора от страната и чужбина. Вътре няма да има къде игла да падне. Всички знаят за енергийното излъчване в църквата на Преподобна Стойна, допълват местните хора. То е най-силно в навечерието на Гергьовден и затова тогава тук пристигат и много екстрасенси, пише "Стандарт".
Светата обител е построена през 1857 година, а в началото на миналия век в нея е живяла монахинята Преподобна Стойна. Местните хора я смятат за светица и за предшественичка на пророчицата Ванга. „През 1912 година турски ага дошъл с войска да изпепели храма, но Стойна му казала веднага да се прибира, че децата му са тежко болни. Турчинът се върнал у дома, уверил се, че не го излъгала и вместо с огън, дошъл отново с дар за монахинята. Свети Георги и Преподобна Стойна вършат чудеса", убедени са жители на Златолист.