Няма дюни, няма закони. Има плячкосване
Секция: Коментари
15 Април 2015 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Няма дюни, няма закони. Има плячкосване

/КРОСС/Бетонните плочи върху дюните на плажа "Корал", както и поведението на институциите по случая, разгневиха политолога Евгений Дайнов, който реагира остро във Фейсбук.

"Преди малко бях на къмпинг "Юг", за да видя не-бетона върху не-дюните. На връщане чух новините, че и МРРБ и МОСВ нагло лъжат, че това не били дюни. Дюни са. Бях, гледах, видях (и снимки имам). Не се строи върху скала - това също е лъжа.

Две министерства нагло излъгаха в нечий интерес. Онзи, който лъже, той по правило също така краде. Какво крадат МРРБ и МОСВ? И: това са първите официални лъжи, които са детински: всеки може да отиде и да види, че поне двама министри лъжат. Утре да чакаме трети? Дойде ли сезонът "Юруш на маслините"? И в суматохата - който каквото гепи?

Потресен съм от това, че две институции днес нагло, нахално, фрапантно, арогантно излъгаха. Съобщиха ни (отново): "Вие тука крепостните си налягайте парцалите, ние ще правим, каквото си искаме", пише Дайнов.

"Успях да сваля снимките на не-бетона върху не-дюните. Върху единия бетон стоя аз - не-човекът, крепостния идиот, комуто държавата пробутва нагли шменти-капели", е разяснението на политолога към снимката по-горе. "От мащаба се вижда, че върху тези засега две бетонни площадки няма как да се съберат 16-те заявени бунгала. Ще има още. И отново, и отново, и отново МРРБ и МОСВ (и всички останали от шайката) ще ни обясняват, че сме кьорави",продължава още той.

"Няма дюни, няма закони. Има - плячкосване. Елементарни разбойници, без всякаква фантазия: каквото виждаме - гепваме. Ако този номер мине, ще плячкосат всичко. И до вас, уважаеми - до вашите фирми, вашите домове, вашите каузи, вашите любими места, вашата гора, вашия въздух и вашата вода - ще стигнат. Това е само началото. Ако не бъдат спрени сега - гответе се. И въжето няма да го дават по линия на профсъюза. Ще си носите от вкъщи", завършва емоционално Дайнов.